Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Thomas Nielsen

NIKLAS YVES PETER
27 år, Tech Consultant hos Microsoft i Lyngby, Lyngby Station

Jeg kommer fra Hamborg, men flyttede til Danmark for lidt mere end fire år siden. Mit danske er ikke så godt endnu, men jeg elsker at bo i København, det er the best. Menneskene, kulturen, mit job er godt, og jeg har gode venner. Jeg er lykkelig.

Jeg elsker jakke-sæt og er meget inspireret af den old school London-stil. I Hamborg skal du helst gå i noget bestemt tøj for at passe ind. I København er folk mere ligeglade og meget åbne. 

Lige nu er jeg på vej hjem fra arbejde. Jeg skal til Berlin på forlænget weekend, hvor jeg skal til halloween-fest med mine venner. Jeg har kun håndbagage og en lille maske med. Det er sådan noget ’Phantom of the Opera’-kind of style. 

Når jeg har fri, spiller jeg trommer i et rock and roll-band. Da jeg boede i Tyskland, spillede jeg i to bands, hvor vi havde gang i en masse koncerter. Her i Danmark fylder mit arbejde mere, og dem, jeg spiller sammen med, er midt i fyrrerne, så de har børn og familie og ikke lige så meget tid. Men vi prøver at have et gig indimellem på små barer.

__________________________________

LEONE HULTEN
14 år, skoleelev, Hillerød Station

Jeg har redet på heste i tre år nu, og det er blevet en hobby for mig. Jeg kan også godt lide at tegne, lave gymnastik og sy. Jeg syr både bukser og trøjer, og hvis mine venner har hul i deres tøj, så fikser jeg det. 

Bamsen, jeg har med, hedder Ice Bear. Min bedste veninde har givet mig den, og det er en meget stor ting for mig. Vi ser ikke hinanden så tit, så det er en måde, vi altid kan huske hinanden på, når vi ikke er sammen. Jeg gav hende en af mine yndlingstrøjer, en sort Nirvana-T-shirt, til gengæld. Jeg kan rigtig godt lide deres musik. 

Jeg drømmer om at arbejde med sjældne dyr. Jeg elsker hajer og slanger og sådan noget, og det har jeg altid gjort. Jeg har også en haj-bamse med mig, som jeg fik, da jeg var helt lille.

__________________________________

VIKTOR BENEDICT HEEGAARD
27 år, nyuddannet kandidat i  videnskabsstudier, Københavns Universitet, Hellerup Station

Jeg har taget toget fra min mors hus i Vedbæk, hvor jeg har siddet og forberedt mig. Jeg skal til jobsamtale på Nationalmuseet lige om lidt. Jeg er 100 % nervøs. Men jeg er virkelig interesseret i museologi og er lige blevet færdig med en kandidat i videnskabsstudier, så jobbet er lige i min boldgade. 

I min fritid laver jeg historisk rekonstruktion. Jeg syr historiske dragter til mig selv, som indgår i min garderobe. Jeg kan godt lide at gå i ældre ting, og tøj fra 1800-tallet finder du ikke lige nede i Røde Kors, så jeg bliver nødt til selv at lave det. Til daglig laver jeg meget ’brainy’ ting. Man kan let blive lidt for opslugt af det, og så er det godt at lave noget praktisk. Lige i øjeblikket er jeg ved at sy et halloween-kostume fra 1920’erne. En nissehue med stjerner på og en tunika med en kæmpestor måne på maven.

Min interesse for museer har jeg haft, siden jeg var lille. Museerne er med til at skabe en anden verden, og så lærer man noget, samtidig med at man bliver underholdt. Det er ret fedt.

Tags: ,
SE MERE