Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

SHARNITA JEGANATHAN
22 år, receptionistelev, Middelfart Station

Jeg er på vej til Aalborg for at besøge en veninde. Det er fredag, så vi tager nok ud og får nogle drinks og noget god mad – Aalborg er en dejlig by. Det er to år siden, jeg sidst var oppe at besøge hende. Hun studerer jura og vil være advokat. Selv er jeg i gang med at uddanne mig til receptionist.

Jeg er meget serviceminded, kan godt lide at arbejde på hotel og har været hos Comwell både i Middelfart og Aarhus. Snart flytter jeg til London, jeg skal i praktik på et Ibis-­hotel ved Wembley. Jeg så stillingsopslaget på Facebook og tog spontant til jobsamtale. De var ret imponerede over, at jeg var kommet hele vejen fra Danmark. 

Senere vil jeg måske uddanne mig til serviceøkonom og arbejde på et rejsebureau. Jeg vil gerne se hele verden, startende med Asien.

__________________________________

KENNETH BARFOD 
42 år, skiltetekniker, Nyborg Station

Jeg er her på stationen sammen med min kone Kaya for at hente mine to børn fra første ægteskab, der er på vej fra deres mor på Bogø. Vi skal hjem og slappe af, spise hjemmelavede burgere og fredagsslik. Måske vi sætter en film på.

Kaya og jeg forelskede os i en gård i Mesinge ved Kerteminde, som vi lige har overtaget. Området er kendt for kirsebær, og vi er i gang med at starte en plantage op. Vi skal have pluk selv og med tiden også en gårdbutik. 

Jeg vidste ikke noget om gartneri, så det var helt forfra. Jeg har mest brugt nettet til at lære, hvordan man gør. Google og YouTube er gode arbejdsredskaber. Jeg overvejer også at starte op igen deltid som skiltetekniker – man bliver lidt kuk af at gå for meget alene. Der er masser af skiltevirksomheder på Fyn, så jeg er ikke bekymret.

__________________________________

REBECCA DRUD
16 år, frisørelev, Odense Station

Jeg bor med mine forældre i Stige – en forstad til Odense – og går på Syddansk Erhvervsskole for at blive frisør. Jeg havde fået læreplads hos en frisør i Odense, hvor jeg havde hjulpet til nogle måneder, men den dag jeg skulle begynde som elev, fik jeg en besked om, at de alligevel ikke havde råd. Og jeg var endda blevet advaret om, at frisøren havde lavet det nummer før.

Dagen efter slog min kæreste op med mig. Det var en dårlig uge, men det gjorde, at jeg begyndte at snakke meget med Patricia, en veninde fra skolen, der var droppet ud og var i tvivl om, hvad hun skulle. Held i uheld, kan man sige. Jeg er faktisk på vej til Slagelse for at besøge hende. Vi tager nok i byen, det gør vi altid, men jeg har aldrig været i byen i Slagelse.

Jeg vil gerne være elev hos en frisør i Ringe, som jeg er blevet anbefalet gennem skolen. Jeg har også kigget på deres Instagram og kan godt lide deres koncept. Nu skal jeg bare have skrevet en rigtig god ansøgning.

Tags: ,
SE MERE