Hvad har skuespiller Merete Mærkedahl altid med på rejsen?
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Henrik Petit

1.

”Hvis jeg skal ud at køre tog, har jeg altid min hovedpude med. De sidste 10 år har jeg været med i ’Badehotellet’ (serie på TV 2, red.), og de første år pendlede jeg mellem Aalborg og København, når vi skulle optage. Som regel husker jeg også min sovemaske, og jeg kan snildt sove i familiekupeen. Min far er lastbilchauffør, og vi kørte rigtig meget på ferie rundt i hele Europa, da jeg var barn. Selvom min far bare kører bil, så kører han, som om han har 30 tons med, og bremser helt stille og roligt op. Meget søvndyssende.” 

 2.

”Hvis man køber en af de der små yoghurter til togturen, knækker skeen sommetider, når man prøver at åbne indpakningen. Jeg er tit sulten, så jeg har altid min egen ske med i tasken. Jeg savner lidt spisevognen i toget. Det var rart, man altid lige kunne få et eller andet. Især på sådan en tur fra København til Aalborg.”

3.

”Jeg har altid min bæltetaske med mig, og i den ligger min telefon, alle mine kort og en kuglepen. Når jeg kører i tog, kan jeg godt lide at falde i snak med folk. Og dér er det rart at have noget at skrive med. For så kan man skrive en adresse eller et telefonnummer ned, hvis man gerne vil mødes igen. Og løse en krydsogtværs.”

Merete Mærkedahl, 41 år, er skuespiller og aktuel i Cirkusrevyen, der spiller frem til 27. august. 

Tags: , ,
SE MERE