Her får du februars nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:Realdania

BEVAR OS VEL

Mange gamle stationer sygner hen, men i Gelsted på Fyn – på strækningen mellem Odense og Middelfart – går det den anden vej. Stationsbygningen fra 1911 er restaureret af Realdania By & Byg, og bygningen får nu en fremtid med bolig og erhverv med afsæt i fortiden. 4. februar kan man få et kig ind i stationens gamle og nye liv, og samme dag kan man – i samarbejde med Jernbanemuseet – stige på DSB’s ikoniske MY 1135-lokomotiv og i vogne fra 50’erne tage fra Odense til Gelsted.

Foto: DSB

SUPER STATION

”Næste station: Favrholm.” Sådan har det lydt i højttalerne siden midten af december i S-togene på linje A. Favrholm Station bliver nærmeste nabo til det kommende supersygehus, Nyt Hospital Nordsjælland, der åbner i slutningen af 2026. Den nye station binder S-tog og lokaltog sammen på en ny måde, så kunder, der skifter mellem lokaltog og S-tog i Favrholm, får et hurtigere skift og op til 10 minutters kortere rejsetid.

GRØNT LYS TIL TOGDRIFT

DSB får lov til at køre tog i Danmark i 10 år mere. DSB og Transport-ministeriet underskrev en trafikkontrakt i slutningen af december, som betyder, at DSB skal køre togene gennem de kommende års modernisering af jernbanen for – sammen med Banedanmark – at levere fremtidens bæredygtige, hurtige og punktlige togrejse.

Foto: Traingamia.dk

MODELKONKURRENCE

Find din indre lokofører, og giv modeltoget i dig – og dine børn – fuld gas. På Amager, tæt ved Øresund Station, har forlystelsen TrainGamia netop åbnet et banebrydende toglandskab, hvor besøgende kan dyste mod hinanden i at styre modeltogene, holde tidsplanen, bremse i tide, åbne dørene og trutte i hornet. Teknologien bag de fysiske tog er den samme som i et computerspil, og det er angiveligt første gang, at man på den måde kan spille modelbane. Alle kan være med, lover folkene bag, og op til seks ad gangen kan køre og spille mod hinanden.

Se mere på traingamia.dk

Tags: ,
SE MERE