Her får du decembers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

FÅ BILLETTEN PÅ PLADS

Julen er på vej, så glem ikke at bestille pladsbillet til turen hjem eller ud. DSB forventer mange rejsende i dagene op til juleaften, hvor mange tager turen fra hovedstaden mod Fyn og Jylland.  I weekenderne op mod jul er der igen i år ekstra mange billige Orange-billetter til salg for maks. 99 kroner for rejser på tværs af landet og til de kortere regionale rejser. Både pladsbilletter og de ekstra billige Orange-billetter kan købes på dsb.dk eller i DSB App.

PANSER-VOGNE

Hæren indkøbte i 1971 20 fladvogne i Tyskland til transport af tungt panser. De fik hjemsted på stationerne i Randers og Varde, og vognene skulle fragte selvkørende artilleri og kampvogne til og fra større NATO-øvelser i blandt andet Vesttyskland og til den militære træningslejr i Oksbøl. I tilfælde af krig indgik vognene i mobiliseringsplanerne, hvor det gjaldt om at komme på plads tæt på grænsen til DDR i området ved Lübeck. Transporterne stod DSB for, som dermed var direkte involveret i mobiliseringsplanerne under den kolde krig. I samme periode anlagde Hæren og DSB to læssespor med ramper inde i Oksbøllejren. Dermed undgik man belastningen på den lille Oksbøl Station, og Forsvarets muligheder for at øve sig blev bedre.

DET KIMER NU TIL TOGAFGANG

22. december er årets store rejsedag. Derfor kan du den dag møde ekstra mange DSB-medarbejdere på landets største togstationer, der står klar til at hjælpe med at finde rette spor og perron i juletravlheden. Ud over hjælperne fra DSB kan du også opleve julens sange sunget af kor, så du forhåbentlig kommer i rigtig julestemning. Du kan møde DSB’s julehjælpere og julestemningen i Aarhus, Fredericia, Odense og på Københavns Hovedbanegård.

NY KØREPLAN

Køreplanen for S-tog og fjern- og regionaltog skifteDE søndag 10. december, hvor DSB introducereDE et nyt InterCity-togssystem mellem Odense og CPH Lufthavn uden om København H og åbneDE en ny station i Favrholm syd for Hillerød. Desuden er der kommet to nye tidlige S-togsafgange i hverdagene mellem København H, Ballerup og Frederikssund. I 2023 har DSB’s punktlighed været udfordret af Banedanmarks omfattende sporarbejde på Sjælland. Sporarbejderne fortsætter, og det giver udfordringer omkring København H. Den nye køreplan indebærer derfor to tog mindre pr. time på strækningen mellem Roskilde og Nivå via København H.

Se, hvad ændringerne betyder for dig, på rejseplanen.dk.

Tags: ,
SE MERE