Her får du denne måneds nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

TOPNØGLER

På Danmarks Jernbanemuseum i Odense får gæsterne mulighed for at vælge deres favoritstation, når de skal opbevare jakker og tasker i museets garderobeskabe. De kan låse efter sig med København, Odense, Holme-Olstrup, Fredericia, Nexø, Glyngøre eller et andet af i alt 50 navne på både nuværende og nedlagte DSB- og privatbanestationer. Flere gæster har efterspurgt nøgleringene til sig selv eller som gave, og nu kan de finde deres favorit i museets webshop.

jernbanemuseet.dk/webshop/

MER’ STRØM

Fra 19. juni og frem til 30. august begynder Banedanmark at forbedre elektrificeringen af jernbanen mellem Vejle og Aarhus. Det betyder, at der kører færre tog på strækningen i perioden, og der vil også blive indsat togbusser i det omfang, det bliver nødvendigt. Du kan altid tjekke Rejseplanen for at se, om din rejse er påvirket på dagen.

KOM SIKKERT FREM

Coronapandemien har medført store ændringer i DSB’s tog, og alle passagerer bedes tage ekstra hensyn til hinanden. Husk derfor at bruge albuen, når du åbner dørene, og rejs uden for myldretiden, hvis det er muligt. Husk også, at du ikke skal rejse med toget, hvis du er syg eller formodes at være smittet.  

MYLDRETIDSMASKINER

Fremover kommer der til at være kortere mellem afgangene, hvis man ønsker at krydse Storebælt med tog. Den nye trafikpolitiske aftale, som blev indgået i starten af april, betyder at der fremover skal indsættes ni ekstra daglige afgange i myldretiden over Storebælt med lyntog på hverdage.  Derudover skal prisen for ungdomskortet sænkes fra 666 kroner til 606 kroner om måneden, og så er der afsat 21 millioner kroner til takstnedsættelse for pensionister.

PLADS TIL SUNDHEDEN

For at gøre det lettere at holde afstand har DSB skabt en ny webapp, der viser, på hvilke S-togsafgange der er bedst plads. Opfindelsen er baseret på sensorer i togene, der måler togets vægt og omsætter den til et estimat over, hvor fyldt toget er.

Se mere på pladspaarejsen.dk

Tags: , ,
SE MERE