Her får du septembers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

MAD MED FART PÅ

Mad fra 16 maduniverser og op mod 100 forskellige retter fra ét og samme køkken. Det er, hvad DSB’s kunder kan se frem til på Roskilde Station fra oktober måned, hvor restaurant- og takeaway-kæden Noahs flytter ind. DSB og Noahs har indgået en aftale om at åbne den første af potentielt 10-15 restauranter rundtomkring på stationer i landet. Maden kan du bestille via skærme på stationen eller gennem mobilappen eller leveringsplatforme, mens du sidder i toget og nærmer dig stationen. Maden leveres direkte til en afhentningsboks i restauranten inden for 13 minutter, og du kan enten spise den på stedet ved højborde eller tage den med videre.

SOLEKLART

Over 1.500 kvadratmeter solceller sættes til efteråret op på Høje-Taastrup Station, hvor de forventes at dække omkring 50 procent af stationens strømforbrug. Tiltaget er det første af flere forventede nye solcelleanlæg på DSB’s stationer, der skal mindske CO2-udledningen og spare DSB penge. Over en periode på otte til 10 år, vurderes det, vil anlægget kunne tjene sig selv hjem, og i de perioder, hvor der produceres mere strøm, end stationen selv kan bruge, bliver overskudsstrømmen sendt ud i el-nettet, så andre kan have glæde af den.

LÆNGERE UD I LANDET

DSB og delebilsordningen GoMore har aftalt at lave et forsøg med at kombinere tog og bil, og resten af året vil det være muligt for togkunder at leje en af de to biler, der står på stationerne i Nyborg, Vejle og Kolding. Bilerne kan reserveres gennem GoMores hjemmeside eller app, og det er også via appen, at bilen kan åbnes, så rejsen kan fortsætte i bil. I perioden, hvor forsøget kører, vil der være to biler på hver station. Alle udlejninger skal ende på stationen, hvor turen begyndte. Der vil ikke blive sat erstatningsbiler, hvis de er udlejet i flere dage.

Tags: ,
SE MERE