Her får du oktobers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:Steffen Stamp

NYE HIT PÅ STATIONERNE

Der er kommet liv i landets mange gamle stationer og remiser. I Kolding er tre togvogne blevet backstage til spillestedet Godset i den tidligere godsterminal, i Gedser er remisen et populært Olsen Banden-museum, i Vrå er der bryghus, café og butik, på Dyssekilde Station er der bogudsalg og forfatteraftener, på remiserne i Skjern og i Ryomgård er der mødested og jernbanemuseum, mens der i Odder og Allingåbro er kultur og bilværkstedsmuseum. Den landsdækkende liste er lang, og ildsjælsprojekterne er alle en del af Realdanias kampagne ’Underværker’. 

Se mere på realdania.dk/projekter/underværker

94,8 %

Så mange af DSB’s S-tog ankom til tiden i første halvdel af 2022, hvilket vil sige inden for tre minutter af det tidspunkt, der er angivet i køreplanen. Det er over målsætningen, som var på 92,3 %. Anderledes så det ud for DSB’s fjern- og regionaltog i første halvdel af 2022. Her ankom 74,9 % af DSB’s tog til tiden. Målsætningen var 77,9 %. 

Foto: DSB

‘REJSEN’ TILBAGE PÅ SPORET

Den DSB-sponsorerede podcast ’Rejsen’ er tilbage med en ny vært, 32-årige Ida-Sophia Petersen, der overtager efter Danijel Drux. Ida-Sophia, som hun blot kaldes, har tidligere været vært på blandt andet radiostationen The Voice samt en af hovedpersonerne i DR-dokumentaren ’99 procent forelsket’. ’Rejsen’ er en samtale med inspirerende rejsende mennesker og sætter fokus på det, der ofte gemmer sig bag folks historier. Podcasten startede i 2019 som et samarbejde med det digitale medie Heartbeats, og du kan finde den der, hvor du henter dine podcasts.

TOGTAFAT

Mød Karin, Morten, Odin, Yrsa og Øf. Tilsammen udgør de Koblingerne, der er en del af Danmarks Jernbanemuseums nye univers for børn mellem tre og syv år. De kommende år udvikler Danmarks Jernbanemuseum film, bøger, skuespil og meget andet, hvor Koblingerne er hovedpersoner, og fra i år kan museets gæster opleve Koblingerne på forskellig vis i alle skolernes ferier. Nogle gange som skuespil, andre gange via opgaver, der skal løses. I efterårsferien 17.-21. oktober kan børn og barnlige sjæle eksempelvis opleve teaterstykket ’Koblingerne og den sorte røg’ på Danmarks Jernbanemuseum i Odense.   

Se mere på jernbanemuseet.dk

ET ORDENTLIGT SKRALD

DSB vil gerne blive bedre til at genanvende affaldet fra skraldespandene i tog og på stationer. Som et forsøg har skraldespandene i udvalgte S- og IC4-tog fået påsat mærkater enten til restaffald eller madaffald. Restaffaldet bliver sorteret på DSB’s klargøringscentre, mens bioaffald bliver sendt med container til et biogasanlæg. Testperioden kører i første omgang indtil midten af oktober, og den skal gøre DSB klogere på, hvordan man bedst muligt kan få kunderne til at sortere affald i toget, og dermed bringe virksomheden tættere på målet om at genanvende 90 procent af affaldet i 2030. 

Tags: ,
SE MERE