Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

FREDERIK SCHEBYE
26 år, i beskyttet arbejde, Humlebæk Station

Jeg er lige kommet fra job, og nu skal jeg hjem og hente min hund, som min mormor passer for mig. Det er en 16 år gammel dansk-svensk gårdhund, den er vist lidt dement og går ikke så hurtigt længere. Jeg bor selv sammen med min mor, men kunne godt tænke mig mit eget sted, helst på samme vej, det ville føles mest trygt.

Jeg har ADHD og autisme. De er i hver sin ende af et spektrum, og jeg kan svinge fra at være hu-hej-vilde-dyr klar til at fortælle vittigheder til det næste øjeblik ikke at ville have noget at gøre med nogen. Der er dem, der synes, det er forvirrende, andre finder det forfriskende, at jeg viser, hvordan jeg har det.

Jeg har altid været glad for træsløjd og har nu været to år i snedkerværkstedet hos Cabas, et samværs- og aktivitetscenter i Espergærde. Jeg laver mange forskellige ting. Fuglehuse og bord-bænke-sæt. Og jeg har lavet et flot skærebræt til min far i to træarter. Ask og eg.

Jeg har tatoveret logoet for festivalen CopenHell på mit håndled. Jeg tror snart, jeg har været der 10 gange.

__________________________________

CECILIE BÜRON
21 år, pædagogmedhjælper, Helsingør Station

Jeg er på vej på arbejde på Hørsholm Skole. Jeg fik jobbet lige efter gymnasiet og har været der to år nu. Jeg har mit eget krea-værksted for 3.-5. klasse og er rigtig glad for at være sammen med børnene. Jeg kan godt lide at male og farvelægge sammen med dem.

Jeg kunne også lide at spille fodbold med dem, men det gør jeg ikke mere, efter jeg er blevet gravid. Jeg er i andet trimester nu og har det bedre end i det første. Jeg føler mig friskere. Ideen om fødslen kan godt skræmme lidt, men jeg håber, det går fint. Jeg er også spændt på, hvordan min hverdag bliver, når barnet kommer. Min kæreste er også pædagogmedhjælper. Vi mødte hinanden på skolen, og nu bor vi sammen i Helsingør.

Det er en hyggelig by med små gader og mange turister, der kommer for at se Kronborg. Men om aftenen er de væk igen, så er her ro. Da jeg skulle flytte hjemmefra, overvejede jeg København, men jeg syntes, det blev lidt for stort. Jeg kan godt lide at tage ind til København og komme hjem igen bagefter.

Jeg drømmer om en dag at blive wedding planner. Jeg kan godt lide at gøre andre glade. Det er faktisk lidt underligt, for jeg har aldrig selv været til et bryllup.

__________________________________

HANS-VERNER NEUMANN
76 år, pensionist, Helsingør Station

Jeg er på vej til Teknisk Museum. Jeg er medlem af museets venskabsforening, og i dag bliver vi vist rundt af nogen fra Ingeniørforeningen. Jeg kommer helt fra Taastrup, men teknik interesserer mig meget, og de har en fin udstilling af automobiler, fly og gamle cykler.

Jeg kommer fra Als, men har boet i københavnsområdet siden 1971. I 43 år arbejdede jeg som psykiatrisk plejer på hospitaler i henholdsvis Glostrup og Gentofte. Men da amterne blev nedlagt, blev jeg fritstillet. Regionen havde ikke længere råd til mig.

Nu bruger jeg min tid på at tage rundt på Sjælland og nyde naturen eller se et museum. Og så er jeg cyklist. Før i tiden tog jeg på arrangerede cykelrejser. Jeg har cyklet over det kendte bjergpas Col du Galibier i Alperne. Og så var der dengang, hvor vi cyklede rundt i Pyrenæerne, og jeg stak af fra gruppen, fordi jeg ville op til toppen af Pic du Midi de Bigorre. Jeg nåede tilbage til spisetid på hotellet. Men jeg nåede ikke at skifte tøj.

Tags: ,
SE MERE