Her får du sommerens nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:

GO’DAV I STUEN

Den 8. juni åbnede den første såkaldte Stationsstue på Haslev Station på Sydsjælland. Stations­stuen er en lille café med lidt kioskvarer og billetsalg, og butikschef Rie Knudsen har trippet for at komme i gang. Oprindelig var åbningen sat til april måned, men den blev udskudt af corona-nedlukningen. Bliver Stationsstuen i Haslev en succes, er det planen, at andre mellemstore togstationer i landet skal prøve konceptet.

NOGET AT BESTILLE

Hvis du har planer om en tur med DSB IC, IC Lyn, Regionaltog eller Kyst- og Øresundsbanen, er det et krav, at du bestiller en pladsbillet. Det er ganske gratis, og pladskravet er sat i værk for at sikre, at DSB ikke kører med for mange kunder, for at minimere smitterisikoen med corona-virus. 

HUSK DET NU

Et af de vigtigste redskaber for at begrænse spredning af corona-virus er stadig afstand, så hold øje med klistermærker og plakater på landets togstationer og i S-toget, der minder om, hvordan man skal sidde og opføre sig i toget for at undgå smittespredning. 

Læs mere om forbyggende tiltag på dsb.dk/coronavirus

KAFFEPAUSEN ER SLUT

Nu kan du igen få en kop kaffe, et smurt rundstykke eller en lille pose slik til at forsøde togturen med på udvalgte togafgange mellem København og Fredericia. Kaffe Expressen, DSB’s tilbud til kunderne, nåede kun at være i gang en lille måneds tid, før den måtte lukkes ned på grund af corona-pandemien. Men nu kører den igen.

MODERNISERING

Banedanmark er i gang med et storstilet arbejde på Slagelse Station, der skal sikre en mere stabil togdrift. Det betyder, at der fra 17. til 26. juli ikke kører tog på strækningen mellem Ringsted og Korsør. I stedet vil der være indsat togbusser. 

Få overblik over kommende sporarbejder på dsb.dk/sporarbejde

119 MILLIONER KRONER …

… i underskud for årets første kvartal, viser DSB’s regnskab. Året begyndte pænt med fremgang på både indtjening og antallet af kunder i januar og februar. Men da corona-virus satte landet i stå i midten af marts, betød det en voldsom tilbagegang på begge dele, og i en periode tabte DSB 10 millioner kroner om ugen. DSB forventer et underskud i 2020 på omkring 1 milliard kroner.

Tags: , ,
SE MERE