Hvorfor reparere noget, der ikke er i stykker? Kim P. Gregersen har været med til at fikse tog for DSB i over 30 år.
Tekst:Ruth Winther PoulsenFoto:Søren Rønholt

Hvad går dit arbejde ud på?

”Jeg arbejder med små eftersyn af IC3-togene, der kommer ind til eftersyn fire-fem gange om året på værkstedet i Aarhus. Jeg gennemgår passagerafsnittet fra ende til anden. Jeg gennemgår blandt andet passagersæderne, bordene og rullegardinerne og tjekker, at det hele er, som det skal være.” 

Hvad har du for eksempel fundet mellem sæderne? 

”Jeg fandt engang en timemanager imellem to sæder. Det var en kvindelig leder ansat i TDC, der havde mistet den, så der stod rigtig meget om møder og ting og sager i den. Det var dengang, man skrev med kuglepen og papir. Den fik hun så tilbage.”

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

”Det må være det gode kollegiale samvær, som er på værkstedet. Jeg har rigtig mange gode kolleger, nogle, som jeg har kendt i over 30 år. Når man er sammen otte timer om dagen, skal det helst være godt.”  

Hvad er det værste ved dit arbejde?

”Jeg har engang arbejdet i skiftehold, hvor jeg havde skiftende vagter. Det var ikke lige mig, da det borede for meget ind i planlægningen, og det var jeg ikke gearet til.”

Hvad laver du i din fritid?

”Jeg cykler en del for mig selv og med en af mine drenge. Om vinteren går jeg i fitness, når det ikke er vejr til at cykle. Derudover camperer min hustru og jeg en del. Og så er jeg blevet begavet med fem børnebørn, så der er nok at se til i form af at passe dem og følge med i deres opvækst.”

Hvad er din favoritfilm eller -serie?

”Min kone og jeg ser ’Badehotellet’ og ’Matador’. Det er noget, man kan forholde sig til. Ellers ser vi hverken serier eller nye film. Jeg kan bedre lide at se film, der kommer fra den tid, da jeg var barn.”

Hvad er din livret? 

”God mad fra grillen. Om sommeren griller vi meget i forbindelse med camping.” 

Hvor skal du rejse hen næste gang? 

”Vi var på Bornholm sidste år, og der rejser vi hen igen næste år med campingvognen. Vi har været på Bornholm fire-fem gange i alt, og det har været rigtig godt.”

 

Tags: ,
SE MERE