Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

CHRISTOFFER LYDER
25 år, rejseguide, Nyborg Station

I aften skal jeg af sted på firmatur til Milano, bare en lang weekend med sightseeing. Søndag skal vi ind at se Inter, der spiller hjemme mod Napoli. Det bliver sjovt, men jeg går ikke supermeget op i italiensk fodbold.

Jeg er destinationschef hos de to ungdomsrejsebureauer DUF og Uptours og er af sted 7-8 måneder om året på vores destinationer Sunny Beach i Bulgarien, Magaluf på Mallorca og Ayia Napa på Cypern. Jeg arrangerer events og fester. Pool party om dagen, full moon party om aftenen.

Jeg elsker at give unge mennesker en oplevelse. I Danmark kan de måske være hæmmede, men der-nede får de nye venner og veninder og slår hovedet fra. Jeg elsker at se de mest generte ende med at slå sig løs og gøre noget fucked up – på den gode måde!

Uden for sæsonen rejser jeg selv – jeg har backpacket i Asien og Sydamerika – og indimellem kører jeg bus for min far. Han er afdelingschef for Vikingbus på Langeland og kører blandt andet med specialskolebørn. 

__________________________________

JEANNE BAU-MADSEN 
80 år, kandidat i pædagogik

Jeg hedder Jeanne, ligesom Jeanne d’Arc. Jeg har været i Odense til et møde, fordi foreningen, som jeg er næstformand for, har modtaget nogle EU-midler. Ret mange faktisk, men vi har også arbejdet for det.

Foreningen hedder Folkevirke, holder til i Kvindernes Bygning i København og arbejder for folkeoplysning. Den blev stiftet i 1943 af politikeren Bodil Koch, og tanken var, at kvinderne skulle væk fra kødgryderne – men vi har intet imod mænd, de er meget velkomne!

Som ung rejste jeg en årrække med min mand, der var civilingeniør, i Mellemøsten. Da vi kom hjem, fik jeg nogle vikarjobs og fandt ud af, at jeg kunne lide det og var god til det. Som 40-årig blev jeg uddannet skolelærer, og som 50-årig blev jeg cand.pæd. i historie. Jeg har to børn, syv børnebørn og et oldebarn. Men hvorfor skal alt det dog stå i dit blad?

__________________________________

MARIA CORYDON HELLBORN
28 år, skuespiller, Middelfart Station

Jeg er en del af ensemblet på Folketeatrets iscenesættelse af ’Skatteøen’ og såkaldt understudy for Szhirley, der spiller Mrs. Hawkins. Det vil sige, at jeg tager over, hvis hun bliver syg. I aften optræder vi på Musikteatret i Holstebro.

Min mand er også skuespiller, og han spiller i Aalborg i dag, så jeg har været forbi mine forældre i Middelfart og sætte vores datter af. De bor strategisk ret godt, når man bor i København og rejser rundt i landet og optræder.

Jeg blev uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2017. Det var en dejlig tid. Skolen lå ned til vandet, huslejen var til at betale, og vi blev hurtigt venner på holdet. Skuespil er et lidt usikkert fag, men jeg kan godt lide variationen. Jeg har også sunget backing for Aqua gennem fire år. Den slags gad jeg godt lave mere af.

Tags: ,
SE MERE