Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

JESSICA KRUSE JESPERSEN
27 år, førtidspensionist, Horsens Station

Jeg venter på en taxa til Møgelkær Fængsel. Min kæreste sidder inde for vold. Jeg har fortalt ham, at han har lavet noget lort, og at det ikke skal ske igen. Jeg bor i Ikast og bruger et par timer på turen hver vej – for et kort besøg. Men han er verdens sødeste fyr, og han passer godt på mig. Forhåbentlig kommer han ud om et par uger.

Jeg har været i gang med en del uddannelser. Autolakerer, programmør, handelsskole. Allerhelst vil jeg være tatovør, og jeg søgte faktisk en læreplads i går, men fik at vide, at jeg skulle blive dygtigere til at tegne, så nu må jeg øve mig.

Fordi jeg har psykiske problemer, er jeg blevet tilkendt førtidspension. Det er røvkedeligt. Jeg får tiden til at gå med at male og tegne, se veninder og træne med min schæferhvalp. Jeg elsker hunde.

__________________________________

IVAN MIRMOJTAHEDI
24 år, bankrådgiver, Skanderborg Station

Jeg kommer fra København, hvor jeg arbejder i Arbejdernes Landsbank. Jeg har været to dage på kursus hos Finanssektorens Uddannelsescenter på Hotel Skanderborg Park. Der var god mad, vildt den ene aften, svinekæber den anden. 

På kurset arbejdede jeg med, hvordan jeg performer til kundemøder. Måske taler jeg nogle gange for meget og lytter for lidt. Er lidt for ivrig efter at komme til konklusionen. Jeg skal være mere nysgerrig, stille flere spørgsmål. På kurset havde jeg en snak med en kunde, der gerne ville købe en båd. Jeg kunne godt have spurgt mere til, hvor båden skulle sejle hen, og hvor meget sådan en koster.

Engang troede jeg, jeg ville være arkitekt, men efter et højskoleophold fandt jeg ud af, at det er et fag med lidt for frie rammer til mig. Jeg kan godt lide finanssektoren, og jeg kan lide at være kunderådgiver, fordi det bringer mig i kontakt med mennesker, fra tømrere til advokater, men jeg ved ikke, om jeg skal have det job de næste 40 år. Jeg kunne godt tænke mig en dag at blive leder og få mit eget team.

__________________________________

JULIE LUND
16 år, skoleelev, Skanderborg Station

Jeg bor i Kolding, og er på vej til Silkeborg for at besøge min kæreste. Jeg har taget blomster med til ham for at fejre vores månedsdag. Vi mødtes i København gennem en fælles ven, og nu har vi været sammen i tre måneder. Det er svært, at vi ikke kan se hinanden så tit, fordi vi bor i hver sin by, men for tiden er vi sammen lidt oftere, fordi vi har læseferie. 

Jeg mangler kun at gå til eksamen i mundtligt dansk, hvor jeg skal analysere et pressefoto efter eget valg. Jeg tror, det bliver et fra flygtningestrømmene i 2015 med en politimand og en pige. Lige nu sidder jeg og læser op på det gyldne snit, fikspunkter og så videre. Det skal nok gå. Jeg får ikke under syv.

Efter sommerferien har jeg tænkt mig at gå i lære som frisør i Kolding. Jeg har altid interesseret mig for hår og pleje og for at snakke med mennesker.

Tags: , ,
SE MERE