Vi tog toget til Roskilde Festival og faldt i snak med passagerer på vej til og fra festivalpladsen. Om hvor de kommer fra, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de glade ansigter på Dyrskuepladsen i Roskilde.
Tekst:Benjamin Dane

JON RENÉ PETERSEN
38 år, murersvend, Roskilde Festivalplads Station

JEG ER PÅ VEJ ind til Roskilde by. Mine venner og jeg skal ind på Gullanden, som er et værtshus, hvor man kan få en rigtig hotdog. Vi gider ikke alt det der gluten- og laktose-fri mad, man kan købe herude på festivalpladsen, så nu skal vi ind og have et solidt måltid.

VI LIGGER I TELT, men sidder for det meste oppe ved vores venners campingvogn. Vi har en tradition, hvor vi hører Tiger FM, som er lokalradioen i Skagen, hvor jeg bor. Der kan man ringe ind, sende en hilsen og ønske et nummer. Vi ønsker Metallica og drikker øl imens.

MIN MUSIKSMAG ER meget bred. Jeg kan høre alt fra Kandis til Cannibal Corpse (amerikansk dødsmetalband, red.). Det eneste, jeg ikke gider, er det der ‘dakkedak’-technomusik. I år har vi både hørt Tears for Fears og islandsk grand prix-musik, men jeg glæder mig allermest til Cypress Hill lørdag nat – hvis jeg ellers holder ud så længe.

JEG VAR PÅ Roskilde Festival første gang i 1999. Siden da har jeg kun misset festivalen tre gange. Den ene gang var, da min datter blev født, og de to andre gange nåede jeg ikke at få billet, inden der var udsolgt. Mit bedste koncertminde er, da Dizzy Mizz Lizzy gjorde comeback på Orange Scene i 2010. Der blev jeg så rørt, at jeg begyndte at græde.

__________________________________

NANNA STANI HØIER
23 år, medicinstuderende, Roskilde Station

DET ER MIT første år på Roskilde Festival. Indtil videre har det været en god oplevelse, bortset fra regnen. Jeg er glad for, at vi bor et sted, hvor man skal rydde op efter sig selv. Når jeg kigger ude på resten af pladsen, og ser hvor beskidt der er, tænker jeg: Det skal jeg ikke nyde noget af.

MIN VENINDE og jeg har været på festivalen siden i lørdags. I går tog vi hjem for at få et bad og hente noget rent tøj, og nu er vi på vej tilbage. Vi arbejder på festivalen for Sex-ekspressen, som er en organisation for medicinstuderende, hvor vi blandt andet laver seksualundervisning for unge. I vores lejr laver vi blandt andet kondom-stafet og andre sjove sex-relaterede aktiviteter.

MIT FORELØBIGE HØJDEPUNKT på festivalen er faktisk ikke en koncert. Men vi var til erotisk sokkedukke-teater i en lejr, som hedder Bibliotekarerne. De havde lavet deres egne dukker hjemmefra, som de optrådte med, mens der blev læst en erotisk novelle op. Det var virkelig sjovt, men man skulle nok have været der for at forstå det.

__________________________________

MALENE VALENTIN
30 år, receptionist, Roskilde Festivalplads Station

JEG ER PÅ VEJ hjem til Amager for at hente varmt tøj. Jeg kan se på vejrudsigten, at det bliver regnvejr, og jeg har kun taget sommertøj med – måske var jeg lidt for optimistisk. Det var meningen, at jeg skulle have været hjemme i går, men så blev jeg fuld og endte til en fest i campingområdet i stedet.

TIL DAGLIG arbejder jeg som receptionist i ingeniørforeningen. Egentlig er jeg uddannet beklædningsdesigner, så jeg kan lave tøj, men det er svært at få job. Lige nu går jeg og venter på at få svar på, om jeg er kommet ind på min kandidatuddannelse, så jeg kan komme i gang med at læse videre til efteråret.

DET ER MIT trettende år i træk på Roskilde Festival. Første gang, jeg var herude, var jeg 17 år gammel. Et enkelt år var jeg kun herude på to endagsbilletter, men ellers er jeg altid herude hele ugen. Min bedste koncertoplevelse var Trentemøller i 2009. Han havde fået lov til at udbygge Orange Scene, så den gik ud blandt publikum, og det var med til at gøre koncerten til noget helt specielt.

UNDER KONCERTEN spillede Trentemøller et remix af Britney Spears. Der peakede Roskilde Festival for mit vedkommende. Jeg er stor fan af Britney Spears, men jeg tror desværre, at den aften er det nærmeste, jeg nogensinde kommer at høre hende på Orange Scene.

Tags: ,
SE MERE