Her får du denne måneds nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:Flemming Wedell

DER VAR ENGANG

Hver torsdag inviterer Danmarks Jernbanemuseum (som udgangspunkt) på rundvisning gennem sin autentiske remise fra 1954 og de dertilhørende gamle lokomotiver. Emnet varierer fra gang til gang, og rundvisningen varer cirka en halv time. Det kræver ingen tilmelding, og det er gratis at deltage, når entré til museet er betalt.

I marts måned er der rundvisning den 5., 19. og 26. klokken 14.

ILDSJÆLE 1

DSB vil gerne give sine kunder en ekstra grund til at komme på stationerne og tilbyde dem noget at tage med videre. Derfor søger man for tiden kontakt med lokale, der vil søsætte en event eller måske drive en mindre virksomhed fra en station. Det kunne være en cykelmekaniker, en skrædder, et loppemarked med legetøj, en foodtruck, en god guitarkoncert eller noget helt sjette. Hvis du har et godt projekt, så skriv til: oplevelsesstationen@dsb.dk

ILDSJÆLE 2

Sidst i november stod nedrivningsfolkene klar ved stationsbygningen i Stoholm, da byens borgere gik i aktion for at redde den. Siden da har borgergruppen arbejdet på at få skabt aktiviteter til den og ikke mindst finde finansiering til at renovere den stærkt medtagne bygning, der har stået tom i over 10 år. Gennem årene har DSB Ejendomme forsøgt at aktivere stationsbygningen, men uden held, og DSB vil ikke bruge de cirka tre millioner kroner, som renoveringen koster, hvis ikke den kan udlejes eller sælges. DSB ser positivt på borgergruppens indsats og har indtil videre sat nedrivningen i bero. 

Læs mere om planerne på stoholm­station.dk. 

94,9 %

… af DSB’s fjern- og regionaltog kørte til tiden i 2019. Det er over målsætningen for året, der var sat til 93,4 procent.  

1,8 MILLIONER

… donerede DSB’s kunder og medarbejdere i 2019 til UNICEF’s arbejde for verdens børn. Målet var en million kroner. I DSB’s webbutik kan kunderne donere fem kroner, samtidighed med at de køber billetter. Det havde cirka 180.000 kunder valgt at gøre, hvilket blev til cirka 900.000 kroner af det samlede beløb. 

 

Tags: , ,
SE MERE