Ser du en togfører trække en trolley efter sig, er det næppe skiftetøj til en overnatning udenbys, men redskaber til en dags arbejde, der er i den. Vi ruller tasken ud.
Tekst:Maja Strøm JensenFoto:Rasmus Buhl

1. SIKKERHEDSVEST
Den refleksfarvede vest skal altid ligge i tasken. Det er en del af sikkerhedsudstyret, som skal være klar, hvis der opstår situationer, hvor det er nødvendigt, at togføreren skal passere skinnerne til fods. 

2. LOGBOG
Er en del af sikkerhedsudstyret og bruges i de sjældne tilfælde, hvor kunder skal passere skinnerne. Her skal de skrive under, før de har tilladelse til at passere skinnerne med instruktion fra togførerne. 

3. SKILTE
Der kan opstå situationer, hvor der skal ekstra skiltning til. Det kan for eksempel være, hvis toilettet går i stykker, eller der skal rykkes rundt på stillezoner.

4. DESINFICERENDE SPRIT OG SERVIETTER
Er vigtigt, da togførerne er i kontakt med kundernes billetter og telefoner.

5. KUPÉNØGLEN
Kupénøglen er en del af nøglebundtet, som togføreren har med sig. Den bruges, når dørene skal lukkes ved afgang.

6. TÆLLER
Togførerne holder løbende øje med antallet af kunder i togene. 

7. FLØJTE
Bruges til at signalere, at dørene lukker.

8. BILL
Appen Bill bruges til at tjekke billetter og kort. Bill afslører, hvis du kører på en ugyldig billet, eller du har glemt at tjekke ind med rejsekortet.

9. SALGSMASKINE
Hvis folk skal købe kaffe, vand, snacks eller billetter, har togføreren en salgsmaskine, hvor der kan kobles en dankortterminal og en kvitteringsprinter på. 

12. VABELPLASTER 
Hvis skoene gnaver, kan det blive en lang arbejdsdag. 

13. KONTROLAFGIFTSBLOK
Togførerne har for det meste en idé om, hvilke afgange der skal uddeles kontrolafgifter på, men der kan være undtagelser, og de skal altid have hæftet med sig.

Tags: , ,
SE MERE