Når nogen har brugt hele natten på at overmale en togvogn, bruger Turgay Bardakci hele dagen på at rense den igen.
Tekst:Jirina Olin BarfoedFoto:Søren Rønholt

Hvad går dit arbejde ud på?
”Mit arbejde er egentlig todelt, fordi jeg også har noget lederansvar, så jeg sidder på kontor noget af tiden og lægger vagtplan, giver en intro til de nye medarbejdere og taler med de andre på holdet. Den anden halvdel af tiden er jeg selv ude at rense graffiti af togene sammen med mine kolleger.”

Hvad er det sværeste ved dit arbejde?
”Det er svært at rense graffiti af i regn- eller snevejr, fordi vi bruger nogle rengøringsmidler, der skal sidde lidt, inden de virker. Når vi står udenfor og arbejder, som vi gør i Høje-Taastrup, bliver rengøringsmidlerne skyllet for tidligt af. Og så er vi nødt til at gøre det flere gange. Der er noget maling, der er særligt svært at få af, så det kan vi bruge længere tid på.”

Hvad er det sjoveste ved dit arbejde?
”Det er, at jeg møder mennesker fra mange forskellige kulturer. Vi lærer hinanden at kende, vi snakker om vores opvækst, traditioner og vores lande. De fleste af medarbejderne på mit hold er udlændinge, og det er spændende, fordi vi er meget forskellige mennesker. I vores pauser hygger vi sammen, og nogle gange driller vi hinanden. Arbejdet går hurtigere og lettere, hvis man har gode kammerater ved sin side.”

Hvad arbejder du med lige nu?
”Det er stadig nyt for mig både at skulle lave ting på kontoret og at rense graffiti af. Så lige nu forsøger jeg at finde balancen mellem de to ting.”

Hvad laver du i din fritid?
”Jeg elsker at fiske, gerne oppe i Helsingør. Det synes jeg er det bedste sted.”

Hvad er din livret?
”Jeg er fra Tyrkiet, og jeg elsker tyrkisk mad. Især konya, en tyrkisk grillret, med forskellige former for kød og ris eller bulgur.”

Har du en favoritfilm eller -serie?
”Generelt er jeg meget glad for gamle film, serier og endda tegnefilm. Men jeg har ikke en klar favorit.”

Hvad er din drømmerejse?
”Efter at have arbejdet så tæt på togene er jeg blevet interesseret i at se, hvor de bliver lavet. Så jeg kunne godt tænke mig at komme ned og se en fabrik, for eksempel i Tyskland, enten med min kæreste eller med nogle kolleger.”

 

Tags: ,
SE MERE