Hver måned tager vi med toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Benjamin DaneFoto:Jasper Carlberg

SUSANNE STORM HANSEN
Sekretær, 54 år

JEG ER PÅ VEJ til Brejning ved Vejle til det årlige seminar for bestyrelsen og kredsformændene i Maskinmestrenes Forening. Det bliver afholdt på Comwell Kellers Park, som ligger med den flotteste udsigt til Vejle Fjord. Jeg sidder normalt på vores hovedkontor, der ligger lige bag Nyhavn i København, men vi har medlemmer i hele landet, og derfor går seminaret på runde mellem de forskellige landsdele.

JEG ER KONTORUDDANNET og har været sekretær i Maskinmesterforeningen i næsten 10 år. Jeg laver mange forskellige ting i mit job, men en af mine arbejdsopgaver er at arrangere møder og seminarer som det i weekenden. Jeg booker hotel, planlægger ankomst og afrejse og alt det andet praktiske. Det er også mig, der sørger for fester og underholdning. I aften har jeg for eksempel booket en tryllekunstner.

I MORGEN skal jeg til fødselsdag hos min storebror, der bor i København. Søndag skal vi ind og se den nye Jussi Adler-Olsen-film, ’Journal 64’, og det glæder jeg mig virkelig meget til. Vi skal se filmen i Imperial, som er den bedste biograf i København, hvis du spørger mig.

__________________________________

HENRIK LUND
Biolog, 40 år

JEG BOR I Lund, som ligger fem-seks kilometer uden for Horsens. Jeg plejer at sige, at jeg valgte en by, der hedder det samme som mit efternavn, så jeg ikke glemmer, hvor jeg bor.

MIT JOB SOM biolog hos Danmarks Fiskeriforening går ud på at sørge for de bedste betingelser for erhvervsfiskerne. Hvis der for eksempel bliver bygget en vindmøllepark i havet.Det er mit arbejde at sørge for, at den ikke bliver placeret lige oven i de områder, hvor der er allerflest fisk.

I MIN FRITID er jeg selv lystfisker. Jeg har lige været i Skagen med min egen jolle, fordi den blåfinnede tun er kommet tilbage til de danske farvande. Det er verdens største tunart, der kan blive op til tre meter lang og veje over 500 kilo. Der er to forskellige bestande i verden, der gyder i Den Mexicanske Golf og i Middelhavet. For at finde ud af, hvor de kommer fra, har jeg netop været oppe og hjælpe nogle forskere fra DTU med at sætte satellit-mærker på dem. Efter et år ryger mærket af og sender et signal, som gør det muligt for os at spore, hvor tunen kommer fra.

DA JEG STUDEREDE, plejede jeg at være ude og fiske cirka 100 dage om året. I dag, hvor jeg også har fire børn at tage mig af, bliver det nok ikke til mere end 20.

__________________________________

PHILIP JENSEN
Studerende, 18 år

JEG KOMMER FRA Silkeborg, hvor jeg har boet hele mit liv. Jeg har spillet håndbold på højt plan i mange år, både i Silkeborg-Voel og Ry, hvor jeg spillede i 1. division. Desværre blev jeg nødt til at stoppe, fordi jeg blev ved med at få skader i anklerne, håndleddet og ryggen. Det er ret træls ikke at kunne spille længere, men i det mindste kan jeg stadig gå til fitness.

JEG BOR STADIG hjemme hos mine forældre, men jeg regner med at flytte hjemmefra inden så længe. Min kæreste og jeg har skrevet os op til nogle lejligheder i Fredericia, og nu går vi bare og venter på, at vi får tilbudt et sted. Min kæreste er fra Fyn, så vi har aftalt, at vi mødes på midten. 

I DAG SKAL JEG hjem til min kæreste, der bor i Middelfart. I morgen har jeg lovet at passe hendes søsters to børn på tre og fem år, mens de to søskende er til YouTube-awardshowet Guldtuben i København. Det er første gang, jeg skal passe dem, men jeg regner med, at jeg bare kan sætte en god film på og give dem noget slik. Så skal det nok gå.

 

Tags: , ,
SE MERE