Farvel til fysiske periodekort, goddag til nye skraldeposer og højere hastighed i S-tog. Her får du det seneste nye fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB, The Noun Project

SMARTE BILLETTER

Fremtidens billet er virtuel. I hvert fald, hvis du spørger DSB’s kunder, der i stadig højere grad selv downloader deres billetter. DSB imødekommer udviklingen ved at stoppe salg af fysiske periodekort i midten af januar. Tendensen med det stigende antal smartphone-billetter betyder også, at Kort & Godt 7-Eleven lukker butikkerne på stationerne Taastrup, Skovlunde, Allerød, Birkerød og Frederikshavn med udgangen af januar.

BLÅT EN LILLE HENTYDNING

Snart vil der være både blå skraldespande og blå servietter på togtoiletterne i IC3-togene. Den blå farve er DSB’s seneste våben i kampen for renere toiletter og skal anspore passagererne til at ramme skraldespanden. Ved at lade servietter og skraldespand være samme farve signaleres, at de to ting hører sammen.

120 KILOMETER I TIMEN

Så hurtigt kører linje Bx mellem Glostrup og Danshøj ifølge den nye køreplan for 2019. Det er 20 kilometer hurtigere end sidste år på samme strækning. Den nye køreplan betyder også, at det som noget helt nyt nu er muligt at køre med nattog mellem København og Klampenborg. 

2 MILLIONER

Orange-billetter solgte DSB i de første 10 måneder af 2018. Det højeste antal nogensinde.

 

Tags: ,
SE MERE