Hvert år finder DSB omkring 27.000 hittegods-genstande. Læs her om det nyudviklede digitale værktøj, der registrerer det, du har mistet, så du hurtigere kan få det glemte tilbage.
Tekst:Laura Offerlin LarsenIllustration:Jakob Wedendahl

LØSNING TIL TIDEN

Tidligere kunne der gå halvanden til to uger, før DSB’s hittegodskontor på Københavns Hovedbanegård kunne oplyse, om de havde fået dine glemte sager ind. Men med en ny intern app kan du allerede inden for få timer få at vide, om der er fundet en genstand, der matcher den, du har mistet.

KODESPROG

Når personalet finder din glemte genstand, lad os for eksempel sige en bamse, i toget eller på stationen, bliver den udstyret med en unik QR-kode. QR-koden scannes ved hjælp af appen og gemmes sammen med oplysninger om farve og type, samt hvor og hvornår den blev fundet. Allerede få minutter efter kan personalet på hittegodskontoret se bamsen i appen.

SIKKER REJSE

Hvis bamsen bliver fundet i toget, opbevarer personalet den indtil ankomst ved et af DSB’s 30 depoter. Ved depotet lægges den i et aflåst skab, som bliver registreret i appen, så personalet på hittegodskontoret kan se, hvor i landet bamsen befinder sig. 

Herfra kan den køres til hittegodskontoret i en af DSB’s biler, som også har en QR-kode. QR-koden på bilen scannes med appen, når bamsen lægges ind i bilen. På den måde kan hittegodskontoret hele tiden se, hvor bamsen befinder sig.

I GOD BEHOLD

Når bamsen ankommer til hittegodskontoret, får du besked om, at du kan hente den. Glemte sager opbevares på hittegodskontoret i syv dage, hvorefter de flyttes til et fjernlager, hvor de opbevares i 30 dage.

Glemt noget? Næste gang du mister noget i toget eller på stationen, skal du gå ind på dsb.dk/hittegods og udfylde en efterlysningsformular med så mange detaljer, som du kan. Din efterlysning bliver sammenlignet med fundne genstande i appen, og hvis noget matcher din genstand, modtager du enten en sms, e-mail eller et opkald med den gode nyhed. Findes der ikke et match til din genstand, kan du blive bedt om at oplyse flere detaljer.

 

Tags: ,
SE MERE