Her får du septembers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

MALERISK STRØGTUR

Institut for Urban Kunst har udsmykket trappenedgangene på Høje Taastrup Station. Landskabsmalerierne, der er prydet med DSB-motiver, er en del af et eksperiment fra DSB Ejendomme, der skal gøre stationerne mere trygge og overskuelige. Samtidig gør malerierne det lettere at afkode, hvilken perron kunderne skal ned til. Nedgangen til fjerntog mod Jylland er eksempelvis pyntet med grøn natur, og mod København og lufthavnen er der malet højhuse og fly. Hvis malerierne viser sig som en succes, fortsætter eksperimentet på Albertslund og Vejle Station.

HOVEDRENOVERING

Det skal være lysere, mere åbent og en mere tryg oplevelse at bevæge sig gennem trafikhallen på Københavns Hovedbanegård. Derfor har regeringen bevilget over 200 millioner kroner til en stor renovering af hallen på Københavns Hovedbanegård. Fra samme pengepulje skal området i Reventlowsgade uden for hovedbanegården opgraderes.  

VAGTORDNING

Som en del af regeringens tryghedspakke ’Et tryggere Danmark’ har DSB indsat vagter på S-togsstationer. Lovgivningen trådte i kraft 1. juli, og DSB har sendt de første vagthold til stationerne mellem København H og Høje Taastrup, København H og Køge, Ny Ellebjerg og Hellerup samt fra Hellerup til København H. Vagternes ruter vil dog være fleksible, og DSB kan tilkalde en tryghedsvagt, der kører i bil. Vagterne er til stede alle ugens dage.

REJS UDEN EN RØD REJE

DSB samarbejder med Røde Kors og donerer i år 2.500 gratis rejser i tog. Rejserne kommer børn af sårbare familier og de frivillige hjælpere hos Røde Kors til gavn. Samtidig har DSB’s kunder hen over sommeren kunnet donere penge til sårbare familier, når de købte en billet på dsb.dk.

 

Tags: ,
SE MERE