Her får du januars nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

SPILSIKKER ADFÆRD

Ubetænksomhed og manglende opmærksomhed kan resultere i ulykker på perroner og tæt ved skinnerne – især blandt unge. Den type ulykker er der alt for mange af, og derfor forsøger DSB gennem det nye DSB Safety-spil i Minecraft Education at nå de unge i alderen fra otte til 14 år. Målet er, at de gennem spillet skal forstå, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på omgivelserne og huske at passe på sig selv og hinanden, når man er på farten. DSB Safety er blevet til i et samarbejde med Tricked Esport, der er certificeret inden for Minecraft Education Edition. Skoler kan få adgang til materialet på forstå.dk

PRISEN OP PÅ REJSEN

Søndag 15. januar sker den årlige ændring af taksterne i den offentlige transport i Danmark, herunder også for rejser med tog. Det er Trafikstyrelsen, der sætter loftet for, hvor meget priserne må stige. I år kan priserne stige med gennemsnitligt 4,9 procent, hvilket afspejler de stigende priser i samfundet generelt. Der kommer blandt andet til at ske ændringer for rejser med rejsekort, så priserne er tættere på rejser med enkeltbillet. DSB vil fortsat have et stort udbud af Orange-billetter både regionalt og på tværs af landsdelene.

Se mere om ændringerne på dsb.dk/takst.23

VIDSTE DU, AT …

Mere end hver fjerde vælger toget, når de skal over Storebælt. Det viser DSB’s regnskab for de første ni måneder af 2022. Billige Orange-billetter er en stor del af forklaringen, men DSB vurderer også, at de stigende energipriser har fået flere rejsende til at vælge toget, særligt på de længere rejser.

ADJÖ TIL SVERIGE

11. december 2022 blev togtrafikken over Øresund overdraget til svenske Skånetrafiken. Det betyder, at du fremover kun vil møde svensk personale, når du rejser over Øresund. Ændringerne betyder samtidig, at regionaltogene til og fra Nivå vil få endestation på København H. Kunder, der skal rejse mellem for eksempel Lufthavnen og stationer på Kystbanen, kan nu med fordel skifte tog på Nørreport Station, hvor der opnås en optimal skifteforbindelse, da togene afgår fra samme perron.

Tags: ,
SE MERE