Spornyt, flere tog til tiden og et nyt, mere enkelt billetsystem. Her får du det seneste nye fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB, The Noun Project

FART PÅ TIL FALSTER

I perioden fra 29. marts om aftenen til og med 1. september opgraderer Banedanmark strækningen mellem Nykøbing F og Næstved, og fra 2. september til og med 28. september gælder det strækningen mellem Nykøbing F og Orehoved. I perioderne vil regionaltogene på linjerne være erstattet af togbusser. Vær desuden opmærksom på, at regionaltogene mellem Næstved og København H kører via Køge fra 24. marts til og med 23. april. Det skyldes et andet sporarbejde og medfører forlænget rejsetid. Se på Rejseplanen, hvad ændringerne betyder for dig, eller læs mere om sporarbejdet på DSB.dk.

FLERE SPOR TIL RINGSTED

Fra 30. marts til og med 17. april om aftenen kører der færre InterCity- og InterCityLyn-tog mellem landsdelene på grund af sporarbejde i Ringsted, der har til formål at etablere en tilslutning til den nye dobbeltsporede jernbane mellem Ringsted og København. Det kan yderligere forårsage ændringer i køreplanen fra 17. april om aftenen til og med 12. juni. Se mere på Rejseplanen eller DSB.dk.

GRØNNE OPERATØR-TAL

Er dit tog mindre end tre minutter forsinket, eller skyldes forsinkelsen ting, som DSB ikke har nogen skyld i, har DSB levet op til sin operatørforpligtelse. I 2018 levede DSB op til sin operatørforpligtelse i 94,4 procent af tilfældene på fjern- og regionaltogene, mens det samme gjorde sig gældende i 98,2 procent af tilfældene på S-tog. Det er i begge tilfælde over målet i forhold til aftalen mellem DSB og staten. Her havde man på forhånd aftalt, at DSB’s operatørpunktlighed i 2018 skulle være på 94,1 procent på fjern- og regionaltog og 97,5 procent på S-tog. 

TEBOLLER OG CHIAGRØD TOPPER

Det kan godt være, nogle forbinder DSB’s 7-Eleven-kiosker med hotdogs og pølsehorn, men det var nu teboller og chiagrød, der for alvor havde tag i kunderne i 2018. Der blev solgt næsten 200.000 teboller, dobbelt så mange som året før. For chiagrøden var salgskurven endnu stejlere. 70.000 bøtter blev der langet over disken i det forgange år – fem gange så mange som i 2017. 

ENKLERE PRISER OG BILLETTER

Et billigere og mere gennemskueligt billetsystem. Det er, hvad du som kunde hos DSB forhåbentlig kommer til at opleve fra 7. april i år. Her bliver sidste fase af forenklingen af billetter og priser til offentlig transport i Danmark nemlig gennemført. Det betyder blandt andet, at Rejsekortet altid vil være billigere end en enkeltbillet, at DSB’s Orange-billetter altid vil være billigere end rejsekortet og enkeltbilletter, og at et pendlerkort altid vil kunne betale sig, hvis man ofte rejser med DSB.

HERLIGT I HERNING

DSB’s 7-Eleven-butik på Herning Station er blevet kåret til årets servicebutik 2018 i den interne konkurrence blandt DSB’s 71 7-Eleven-butikker. Ifølge butikschef Birthe Thorsteinsson er topengagerede medarbejdere og en markant bedre placering af butikken end før en del af forklaringen på, at 7-Eleven-butikken har opnået titlen. 

 

Tags: ,
SE MERE