Her får du oktobers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:

DESIGN TIL TIDEN

Da DSB introducerede IC3-togene i 1990, var interiørdesignet skabt af Nanna Ditzel. Hun stod blandt andet bag farvesystemet til IC3-togene, hvor hun tog udgangspunkt i en blå grundfarve og tilføjede grøn, pink og lilla. ”Jeg syntes, det ville være dejligt at få nogle festlige farver derind, så folk kunne føle sig tilpas,” fortalte den berømte designer dengang. I år ville Nanna Ditzel være fyldt 100, og Trapholt fejrer det runde tal med den mest omfattende udstilling om hendes arbejde nogensinde, hvortil kunst- og designmuseet har genskabt dele af et IC3-tog indefra. I samarbejde med DSB er det lykkedes at rekonstruere togsæder, interiør, gelændere og en togdør. 

Nanna Ditzel – Design til nye højder, Trapholt, Kolding. Indtil 11. august 2024.

SMIL TIL KAMERAET

100 togførere, S-togs­revisorer og stationspersonale fra DSB har siden de tidlige sommermåneder gået rundt med helt nye kropskameraer. Kropskameraerne har en præventiv effekt på konflikter og er med til at skabe mere tryghed for både de rejsende og DSB’s personale. Det viser en test af kameraerne, som DSB foretog i 2022. Det er frivilligt, om DSB-personalet vil gå med kropskameraerne eller ej.  

GOD SMAG I MUNDEN

Det koster blot 39 kroner for en stor pose med brød, kager og andet godt til en værdi af normalt 129 kroner, når man køber den via Too Good To Go i DSB’s 7-Eleven-butikker. For hver solgt pose undgår DSB 7-Eleven at smide mad ud og sparer dermed både CO2-udledning og tab af omsætning. Ordningen er så stor en succes, at DSB’s 62 7-Eleven-butikker samt fire stationsstuer har solgt over 20.000 poser alene fra januar til start juni i år. At mindre madspild betyder noget for CO2-regnskabet, kan man se ved at kigge på antallet af solgte måltidsposer fra maj 2022 til april 2023. Antallet var nemlig på 37.662 måltidsposer, hvilket har bidraget til en samlet reduktion på 94.153 kilo CO2.

Tags: ,
SE MERE