Her får du septembers nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB

MUSEUMSGENSTAND

’Ole Rømer’ er et af landets første el-lokomotiver. Det blev leveret til DSB i 1985 og har siden trukket både kunder og gods rundt på de danske jernbaner. Nu er det slut, for lige før sommerferien blev lokomotivet solgt til Danmarks Jernbanemuseum, hvor det skal stå fremover. ’Ole Rømer’ er et af i alt fem såkaldte EA -lokomotiver, der ligesom resten af DSB’s nuværende togflåde bliver udfaset frem mod 2030. Til den tid vil DSB også have sagt farvel til både IC3 og IC4, da samtlige tog på DSB’s fjern- og regionalstrækninger skal udskiftes inden for de næste 10 år. 

KOM INDENFOR

I juni måned åbnede landets første stationsstue på Haslev Station, og nu følger Rungsted Station efter. Fra slutningen af august har det været muligt at få en kop kaffe eller croissant i de nyindrettede lokaler i kystbanebyens stationsbygning. Den nye stationsstue har 20 siddepladser, hvor man ud over at nyde vådt og tørt også kan spille spil, bytte en bog, købe billetter og tanke sit rejsekort op. Det er planen, at DSB skal åbne yderligere otte stationsstuer landet over i de kommende år.  

3 DAGE …

… tog det DSB at sælge de 50.000 rejsepas, der blev udbudt til salg i slutningen af juni måned. Rejsepasset gav fri adgang til al kollektiv transport i hele Danmark i otte dage fra lørdag den 27. juni til søndag den 9. august.

PRØV LYKKEN

DSB’s 7-Eleven-butikker har kastet sig ind i kampen for at mindske madspild og indledt et samarbejde med virksomheden Too Good To Go. Det betyder, at samtlige DSB’s 7-Eleven-butikker rundt om i landet nu tilbyder såkaldte lykkeposer med varer, der ellers skulle være smidt ud. Samarbejdet mellem DSB’s 7-Eleven og Too Good To Go har kørt som en prøve i 10 udvalgte butikker fra marts til juni måned i år, men er nu blevet udvidet til at gælde samtlige 62 butikker landet over. Ved at bekæmpe madspild er lykkeposerne med til at mindske udledningen af CO2 i samfundet. I maj måned har poserne eksempelvis sparet miljøet for udledning af 6.500 kilo CO2.

Tags: , ,
SE MERE