Her får du månedens nyheder fra DSB.
Tekst:RedaktionenFoto:DSB, Dansk Jernbanemuseum

LISTEPRIS

DSB er det mest bæredygtige brand i Danmark inden for transportsektoren, viser 2021-udgaven af undersøgelsen ’Sustainable Brand Index’. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Metroen og DOT, som er en sammenslutning af DSB, Metroselskabet og Movia. DSB rykker samtidig frem på listen over de mest bæredygtige brands i hele landet fra en 59.-plads ud af 233 mulige i 2020 til 34.-pladsen i 2021.

15 …

… nye lejere er rykket ind på DSB’s stationer det sidste års tid. De nye butikker og virksomheder, som er med til at skabe liv og tryghed på stationerne, tæller blandt andre et nyt fitnesscenter på Snekkersten Station og en frisør på Lejre Station. 

BAG LÅS OG SLÅ

DSB tilbyder igen aflåst cykelparkering på en række stationer til DSB Plus-medlemmer, der kan vælge, om nøglen til cykelparkeringen skal være rejsekortet eller mobiltelefonen. Muligheden er gratis i opstartsfasen, hvor løsningen bliver prøvet af, men kommer til at koste et gebyr, der skal bidrage til at dække omkostningerne. I skrivende stund kan du låse cyklen inde på 21 stationer, men DSB arbejder på at udvide tilbuddet.

Læs mere på dsb.dk/cykelparkering

BRIKKER AT RYKKE MED

Mange forbinder toglegetøj med modelbaner eller Lego og Brio, men på Danmarks Jernbanemuseum findes mange andre typer legetøj. Dette hjemmelavede træpuslespil er fremstillet i 1970’erne og har tilhørt Børnehuset Strikkegården i Odense. Motivet er et banegårdsmiljø mellem Odense og Nyborg, og legen har fået et element af læring, da brikkerne forestiller et lokomotiv litra MY samt person-, post- og godsvogne. Samtidig er det bygget i to lag, så man kan se, hvad der er inden i lokomotivet og vognene, når brikkerne tages op.  

Tags: ,
SE MERE