Sangerinden udpeger sine tre yndlingspletter på Danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Lis Kasper Bang

VEJBY STRAND, NORDSJÆLLAND

”Jeg har sommerhus i dette område, som er dejligt ukendt, men ligger i cykelafstand til Tisvilde, når jeg vil lade op på croissanter, cortadoer og sushi. Kommer du forbi, så besøg det bakkede lyngområde Heatherhill, og gå tur blandt får og paraglidere.”

CHRISTIANSHAVN, KØBENHAVN

”En god smeltedigel af superlækre cafeer og restauranter og folk, der sidder med en øl på bolværket, som de har gjort de sidste 40 år. Jeg boede her i slut-80’erne og har stadig et lille kontor, hvorfra jeg kan sidde og kigge ud på kanalerne, mens Vor Frelsers Kirke spiller ’Mariehønen evigglad’.”

SØNDERBORG, ALS

”Begge mine bedsteforældrepar boede i Sønderborg. Min farfar kom til byen som hollandsk konsul – derfra har jeg mit efternavn – og jeg boede i en periode med min mormor og morfar på Sønderborg Statsskole, hvor min morfar var rektor. Byen er utrolig smuk, der er aldrig  langt til vand, og man mærker historiens vingesus ved Sønderborg Slot og Dybbøl.”

Marianne Van Toornburg, 57, har blandt andet sunget med Anne Linnet, Miss B. Haven, Sweethearts, Anne Dorte Michelsen og Master Fatman. 7. maj udkom hendes nye album, ’Simpelt’.

Tags: ,
SE MERE