Journalist og forfatter Maj My Humaidan udpeger sine yndlingspletter på Danmarkskortet.
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Camilla Jørvad, Colourbox

DET KONGELIGE TEATER 

”En af mine nærmeste veninder spiller i Det Kongelige Kapel, og nu er mine børn store nok til, at jeg kan slæbe dem med derind til stort set alle forestillinger. Særligt mine døtre på syv og 11 år sluger det hele råt. Balletterne, operaen og de dramatiske teaterstykker. Så snart vi træder ind gennem de store døre og står under lysekronerne, løftes vi ind i en mere skærpet sindsstemning, og den tror jeg er vigtig at besøge med jævne mellemrum.”

BREGNINGE BAKKER, ÆRØ

”Min mand og jeg besøgte øen første gang i 2012 og faldt for roen, den friske luft og det faktum, at de fleste ser én i øjnene og hilser, når man krydser hinanden på vejen. I dag bor vi på Ærø, ude på landet. Her er vitterlig ingen andre end os og vores naboer, der drypper forbi og leger eller drikker kaffe. Min udsigt er grønne bakker og blåt vand. For mig føles det at se ud ad vinduet som en pause, og pauser er vigtige, fordi mit hoved altid kører i ret høj fart, og vores familie er som ét stort cirkus af tanker, følelser og krudt i røven.”

AARHUS

”Jeg er født og opvokset lige uden for Aarhus, og efter en årrække i først New York og siden København bliver Aarhus ved med at være min lille yndlings-storby. Jeg synes, den har alt, og så er der en atmosfære af imødekommenhed og en lidt langsom bystemning, som jeg holder af.”

Maj My Humaidan, 41 år, journalist og forfatter, aktuel med bogen ’Ærø Manifestet’.

Tags:
SE MERE