Skuespiller Johanne Louise Schmidt udpeger sine tre yndlingssteder på danmarkskortet.
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Bjarne Stæhr

HJORTESPRING

”Selvom det ligger i Storkøbenhavn, føler jeg, at jeg virkelig kommer ud af byen, når jeg er i mit kolonihavehus i Hjortespring i Herlev. Jeg elsker naturen derude. Sømosen, fuglelivet og Hareskoven. Det er et andet liv, min kæreste, datter og jeg har derude. Om sommeren spiser vi alle måltider udenfor, og om vinteren tænder vi op i brændeovnen. Vi laver altid hyldeblomstsaft, rysteribs og marmelader af de forskellige bærbuske, vi har, vi laver bål og nyder ellers bare stilheden. Jeg har syet hele mit liv og er lige nu i gang med at sy gardiner til kolonihaven.”

TVERSTED

”Min mors familie kommer deroppefra, og i 20 år havde mine forældre sommerhus i Paradisdalen i Tversted. Det er et helt særligt sted for mig. Klitterne, de brede sandstrande, solnedgangene. Lige nu er jeg ved at optage ’Hvide Sande 2’ (krimiserie på TV 2, red.), og for nogle dage siden optog vi en hel dag ved Vesterhavet. Det er en stor kliché, men der er et eller andet ved havet. Det skaber en klarhed og gør én helt fokuseret.”

SKANDERBORG

”Jeg er født og opvokset i Skanderborg, og jeg holder virkelig af det sted. Som min kæreste sagde, dengang vi købte vores rækkehus på Amager: ’Det var det sted i København, der mindede mest om Skanderborg.’ Haha. Jeg elsker den lidt provinsielle stemning i Skanderborg – for mig er det 100 procent positivt ment – hvor der ikke er så meget støj, men en overskue­lighed og et roligt tempo, som jeg tit savner.”

Johanne Louise Schmidt, 39 år, skuespiller, aktuel i biograffilmen ’Synkefri’. 

Tags:
SE MERE