Instruktøren udpeger sine tre yndlingspletter på Danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Erika Svensson, Colourbox

FREDERIKSBERG HAVE OG SØNDERMARKEN, KØBENHAVN

”Mine løbeture starter på Frederiksberg Haves snoede stier, går op forbi slottet med den smukke udsigt og fortsætter i Søndermarkens rå, kuperede terræn. I Frederiksberg Have har man kig til elefanterne i zoo. En dag passerede jeg en baby­elefant, der legede i vandet. Et magisk øjeblik, inden jeg var videre.”

FANEFJORD SKOV, MØN

”Jeg og min familie har sommerhus tæt på den gamle skov, der ligger hævet over vandet med en vild skrænt, og hvor man kan gå rundt og føle, man har den helt for sig selv, og fortsætte ned til stranden, der ændrer sig uforudsigeligt med vejret. Nogle dage er den fuld af kæmpe sten, andre dage er der rent sand og fantastisk badevand.”

TAARBÆK, NORDSJÆLLAND

”Jeg voksede op i den lille by med de mange kontraster: små fiskerhuse, kæmpevillaer og alment boligbyggeri. Jeg gik til fodbold med millionærsønner og arbejderdrenge. Demografien har ændret sig til det mere velhavende, men byen har stadig charme og fine, gamle huse.”

Dokumentarfilminstruktør Andreas Koefoed, 42, er biografaktuel med filmen ’The Lost Leonardo’, der handler om mystikken omkring ’Salvator Mundi’, verdens dyreste maleri.

Tags:
SE MERE