Designeren udpeger sine tre yndlingspletter på Danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Casper Sejersen, Colourbox

SEJERØ

”Mine forældre byggede deres sommerhus her, da jeg var teenager. I dag har jeg og mine søskende overtaget det. Lige så snart jeg er på færgen, giver jeg slip på bekymringerne. Nu er jeg bare her. Så ser man øens blide bakker og dens sparsomme træer nærme sig. Det er som at sejle ind i et Lundbye-maleri.”

NEKSELØBUGTEN

”Jeg kommer fra lillebitte Starreklinte ved Nekseløbugten. Området byder på havudsigt og supersmukke landskaber som de fredede bløde højdedrag Bjergene og på industrielt landbrug med plastik over markerne og jordbær i plastiktunneller. Det er både attråværdigt og almindeligt.” 

NYBODER-KVARTERET, KØBENHAVN

”Jeg har min tegnestue i kvarteret, hvor knaldgule lave Nyboder-huse skabt af Christian IV til flådens folk mødes med modernistisk arkitektur som Dronningegården. Her er city stadig næsten uberørt af smarte butikker, tempoet er lavt, og roen får det hele til at hænge sammen.”

Cecilie Manz, 49, er designer og står blandt andet bag B&O-højttalere og Fritz Hansen-møbler. Fra 16. september kan hendes formgivning opleves på en stor udstilling på Dansk Arkitektur Center.

Tags: ,
SE MERE