I seks år har Mikkel Rolighed Nør arbejdet i Jesperhus Feriepark på Mors, hvor han har spillet abe, pirat og kokken Dellekaj. Vi spurgte ham, hvordan livet ser ud inde fra kostumet.
Tekst:Sebastian Dall MayoniFoto:Mikkel Rolighed Nør

Du har spillet både abe, pirat og kokken Dellekaj fra Jungledyret Hugo-universet. Hvordan kom du til det?

”Ved at spørge rigtig pænt. Jeg er selv vokset op på Mors med Jesperhus lige ved siden af. Det var et sted, min familie tog hen på en fridag. Som 15-årig fik jeg sommerferiejob som opsyn ved trampolinerne, så jeg kunne tjene penge til at gå i byen, købe computerspil, eller hvad det nu var. Da jeg kom i gymnasiet, havde jeg flere venner, som arbejdede herude, og en dag besluttede jeg at spørge i underholdningsafdelingen, om jeg ikke måtte give figurerne et skud. Weekenden efter var jeg med til en komsammen, hvor vi spiste sammen og kørte gokart. Kort tid efter fik jeg min første rolle som abe.” 

Skulle du så arbejde dig op fra aberne til de store roller?

”Det var et spørgsmål om at få noget erfaring. Alle startede som abe. Aberne havde ingen replikker, så der kunne man lære at gebærde sig og spille skuespil i de store maskotdragter. Det er ikke det samme som filmskuespil eller teater, fordi du ikke har nogen mimik, og aberne ikke har en stemme. Derfor er du nødt til at lære at bruge din krop mere udtryksfuldt og begå dig på en scene. Den første talende karakter, jeg spillede, var Jungledyret Hugo. I slutningen af mit første år blev Dellekaj en del af showet. Den karakter var jeg helt hooked på.” 

MORS’ DRENG

Mikkel Rolighed Nør, 23, har arbejdet i forlystelsesparken Jesperhus Feriepark på Mors, siden han var 15 år gammel. To år senere fik han sin første rolle som abe, og siden har han spillet næsten alle roller i parkens mange Hugo-shows. Han studerer film- og tv-produktion på Medieskolerne i Viborg.

Hvad tiltalte dig ved Dellekaj?

”Hvor Rita, aberne og Hugo er mere barnlige, kan man med Dellekajs humor både ramme de voksne og børnene, hvis man er god. Det vigtigste er selvfølgelig børnene, men hvis vi også kan få de voksne til at grine, er det helt perfekt. Jeg hopper stadig i et abekostume, hvis lokummet brænder, men Dellekaj er den fedeste karakter og den mest behagelige dragt, fordi det kun er et hoved, lange strømper, en tyk mave og et forklæde, mens de andre kostumer er heldragter.” 

Er det hårdt at spille i en maskotdragt?

”I det tidlige forår er den faktisk ret lækker at få på, fordi det er som at træde ind i en flyverdragt, men til sommer kampsveder vi. Vi drikker meget vand, og når det er helt slemt, har vi også nogle baljer med isvand omme bagved, så vi kan blive kølet ned. Dragten suger til sig og kan godt blive tung, når man sveder i den – jeg har også lavet videoer i vores badeland, hvor dragterne blev helt vildt tunge. Men vi har kun hovederne på i 25 minutter ad gangen, så det er lige til at overskue.”

Hvor mange gange har du optrådt?

”Vi har mellem 50 og 60 shows på en uge i højsæsonen, så et slag på tasken er, at jeg nok har spillet 150 piratshows og omkring 900 Hugo-shows. I højsæsonen er der morgengymnastik med aberne Zik og Zak, fire Hugo-shows i parken i løbet af dagen, om aftenen er der piratshow i Piratkroen, og nede på campingscenen spiller maskotterne godnatshow.”

De mange Hugo-shows er både populære i Jesperhus og på YouTube, hvor ferieparken distribuerer børnevenlig underholdning.

Bliver du aldrig træt af at trække i kostumet?

”Ikke rigtig. Der bliver hele tiden skrevet nye historier. Jeg vil skyde på, at der er nye manuskripter 3-4 gange om året. Lige nu er der for eksempel et påskeshow, og vi har lige haft et fastelavnsshow. Så jeg står ikke op og tænker, at jeg ikke orker at være Dellekaj igen. Det er et arbejde, men det er et sjovt arbejde.”

Hvordan foregår en sommersæson?

”Vi kan alle sammen bo i nogle af parkens udlejningshytter, når vi skal spille. Sidste år boede jeg i parken to en halv måned i træk, fordi jeg skulle optræde så meget. Der var EM i fodbold om aftenen, så når vi havde fri, satte vi os og så Danmark spille, mens vi drak en fyraftensøl. Men det bliver ikke til mange sene aftenener og abefest, for vi er virkelig trætte efter sådan en dag. Det er fysisk hårdt, det er varmt, og det er mange timer.”

Du spiller også i et piratshow. Hvad er det for noget?

”Det er et dinner-show, hvor gæsterne sidder og spiser, mens vi opfører et stort show i Piratkroen med karaktererne Rødspætte, Romkugle og Admiral Fjæsing. Rødspætte er stærk og modig. Romkugle er klog og flink. Og Fjæsing er magtliderlig og vild med konkurrencer. Igennem showet kommer både Rita, Hugo og Dellekaj på scenen, og det elsker børnene.” 

Hvad har været din største oplevelse?

”Da jeg første gang skulle spille guitar til et piratshow. På det tidspunkt var pirat noget af det største, du kunne blive, fordi det krævede mest skuespilerfaring. Efterfølgende blev jeg instrueret i, hvordan jeg skulle spille, synge og optræde foran et publikum på campingscenen til voksenkoncerterne. Der spiller vi Kim Larsen, Gnags og Shu-bi-dua for de voksne, når børnene er gået i seng.”

Tags: ,
SE MERE