Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

BEHDAD OMRANI
45 år, træningscenter-bestyrer, Farum Station

Jeg kommer hjemme fra Nørrebro og er på vej til arbejde i Fitness X her i Farum, hvor jeg er club manager. Det er megafedt. Jeg har været i firmaet i tre år, og for nylig blev den her stilling ledig. Vi prøver at få filialen her op at køre, og det er sjovt at være en del af, uden at jeg selv har nogen økonomisk andel i det og behøver at bekymre mig om den side.

Jeg har ingen børn, men er onkel til et par søde nevøer. Jeg drømmer ikke om andet end et simpelt liv med lidt rejser i ny og næ.

Tidligere har jeg lavet lidt af hvert, blandt andet været fitnessinstruktør og solgt tøj. Det er her, jakken, jeg har på, kommer ind. Den er dyr og italiensk og med ægte rævepels. Jeg har også boet i Thailand halvdelen af året i en årrække, hvor jeg blandt andet var guide på en speedbåd med tyske turister. Jeg havde ikke nogen særlig erfaring med tysk andet end fra folkeskolen, men øvelse gør mester.

__________________________________

MARIKKA SPARRMAN
14 år, skoleelev, Værløse Station

Jeg venter på min veninde Selma, mens hun er til præst. Jeg går ikke selv til præst. Vi er ikke særlig religiøse i min familie, og gaver og fest får jeg alligevel. Jeg håber, jeg får nogle penge, så vil jeg sætte dem ind på min børneopsparing.

Jeg er oprindelig fra Tingbjerg og har boet det meste af mit liv her i Værløse, men for nylig flyttede vi til Nørrebro i København, fordi min far ville bo tættere på den køreskole, han driver. Det har været fint nok at flytte, og nu går jeg i skole i København, men jeg har de fleste af mine venner her, og det er lidt besværligt at tage frem og tilbage for at se dem. Det er mest mig, der kommer til dem. Vores lejlighed er stadig et rod af flyttekasser over det hele. 

Når Selma kommer, skal vi hjem til hende, og så har vi snakket om at tage ud at ride i Hareskoven. Hun har fire heste, og hun har fortalt mig masser af gange, hvad de hedder, men jeg kan stadig ikke huske det.

__________________________________

PETER HOLCK
67 år, kunstmaler, Buddinge Station

Jeg har været ude at finde malerier i en genbrugsforretning. Ét af en norsk malerinde, Mimi Falsen – det er i meget dårlig stand – og ét af danske Gertrud Boberg. Nu skal jeg hen med dem i mit atelier, hvor jeg vil sætte dem lidt i stand.

Jeg har i mange år samlet på mindre kendte malere. I 20 år samlede jeg på danske Astrid Holm, der blandt andet var elev af Matisse, men som var blevet glemt. Mit største ønske var, at hun skulle få en udstilling, og endelig i 2020 fik hun en på Øregaard Museum.

Fra 1974 til 1981 uddannede jeg mig selv til maler på Kunstakademiet under Albert Mertz. Min stil er figurativ, humoristisk, lidt popart-inspireret, men jeg har haft svært ved at leve af det og har undervist på kunstskoler og været ansat som museumsbetjent. For nylig blev jeg folkepensionist, og for første gang har jeg tid til bare at male. Der er intet andet, jeg drømmer om. Jeg har ikke nogen pensionsopsparing, men er faktisk begyndt at tjene lidt på at være kunstsamler.

Tags: ,
SE MERE