Hvad har musiker Klara Mkhatshwa – alias Giift – altid med på rejsen?
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Mikaela Grogan

1.

”Jeg bor i Havnsø. Det er cirka to timer fra København, hvor mit managementselskab ligger, og hvor jeg har en del venner. Jeg er glad for mine hoved­telefoner, så jeg har noget at lytte til, når landskabet glider forbi. Sidst jeg var med toget, hørte jeg P3’s musikprogram ’Splittet til atomer’.”

 2.

”Jeg synes, det er hyggeligt at sidde i toget, og har altid en hættetrøje med, så jeg kan trække hætten op, lukke helt af og lytte til musik. Jeg lytter mest til R’n’B, for eksempel Frank Ocean eller Sza – jeg får meget inspiration af hendes måde at synge og frasere på.”

3.

”Ofte skal jeg af sted, inden jeg har fået morgenmad, så jeg prøver at have mad med hjemmefra. Det bliver for dyrt, hvis jeg lader mig friste af 7-Eleven. Det er typisk rugbrød med en skive ost. Når jeg har tid, laver jeg måske en toast.”

Klara Mkhatshwa, 18 år, er aktuel med debut-ep’en ’Archives’ under kunstnernavnet Giift.

Tags:
SE MERE