Hver måned tager vi toget og falder i snak med de andre passagerer. Om hvor de skal hen, hvad de har oplevet, og hvem der gemmer sig bag de ansigter, vi alle sidder og ser på.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Nielsen

JAKOB HØFSTEN
22 år, studerende, Trekroner Station

Jeg skal ind til København for at mødes med min studiegruppe. Vi arbejder på et projekt om anvendelsen af kunstig intelligens i militæret og de etiske dilemmaer, der ligger i det. Det kan sagtens være, at vi tager en øl eller spiser noget mad sammen bagefter.

Jeg går på RUC, hvor jeg læser humanistisk teknologi, som handler om, hvordan vi mennesker bruger teknologien. Jeg er ret glad for det, specielt på grund af gruppearbejdet. Man skal ikke bare sidde og lytte til en underviser. Jeg kunne godt tænke mig at læse videre til programmør og blive softwareudvikler.

I starten pendlede jeg fra mit bofællesskab i Brønshøj, men jeg blev træt af at rejse så meget frem og tilbage, og huslejen var også lidt høj. Så i foråret flyttede jeg til et kollegieværelse her i Trekroner, lige ved universitetet. Nu savner jeg mine venner i Brønshøj lidt. Men jeg kan jo besøge dem i weekenderne.

__________________________________

POUL THAARUP
64 år, servicemedarbejder, Roskilde Station

Jeg bor i Næstved. I dag er jeg taget til Roskilde for at købe plader i butikken Vinylfreak. På en god dag kommer jeg hjem med 10 nye plader, på en dårlig fem. Jeg elsker rock fra 70’erne. Deep Purple, Led Zeppelin og Gasolin, men først og fremmest samler jeg på Black Sabbath. Jeg er ikke til populærmusik. Thomas Helmig synger sådan set godt nok, det er bare ikke noget for mig.

I 45 år har jeg arbejdet hos DSB, blandt andet med kundebetjening, billetsalg og undervisning. Men nu begynder det at lakke mod enden, og i løbet af 2021 går jeg på efterløn. Så får jeg mere tid til min frue og til at besøge familien på Bornholm.

Ellers planlægger jeg at holde nogle flere foredrag. Ud over Bornholm og musik går jeg meget op i frimærker. Jeg har været filatelist siden barnsben og slipper det aldrig. Mine yndlingsmærker er nok de tyske med Graf Zeppelin-luftskibe, der kom i 1920’erne. Jeg kan også godt lide mærket med hovedpostkontoret i Tietgensgade i København, som kom i 1912. Ikke på grund af katalogværdien, men på grund af kunsten. Det er simpelthen så flot tegnet.

__________________________________

KIRSTINE KILHOF-BRENDSTRUP
18 år,  gymnasieelev, Roskilde Station

Jeg er på vej hjem til Køge for at skrive engelsk stil, inden jeg skal på arbejde i Netto. Jeg skal lave et
essay om en sydafrikansk novelle fra apartheid-tiden. Den handler om en familie, hvor faderen er i fængsel. Børnene vil vide, hvor han er, og moderen har svært ved at finde ud af, hvad hun skal sige. Den er ret spændende.

Jeg går i 2. g. Når jeg er blevet student, skal jeg besøge den værts­familie, jeg boede hos, da jeg var på udveksling i Kerkhoven, Minnesota. Der bor 700 mennesker. Jeg vil ikke ligefrem sige, at der er naturskønt. Der er mange marker. Men jeg glæder mig til at se alle mine gamle venner.

Efter et sabbat-år vil jeg gerne ind på Arkitektskolen. Jeg har det med at lave om på mit værelse hele tiden. For tiden er det malet gammelrosa, og jeg drømmer om at blive indretningsarkitekt. Men det er vist svært at finde arbejde, så måske skal jeg hellere studere møbeldesign.

Tags: ,
SE MERE