DET SKAL DU BRUGE Til 4 personer  8 mellemstore kartofler Ca. 1/2 liter smagsneutral olie Salt 4 skiver rugbrød Smør 400 g tatarkød fra din slagter 4 tsk. finthakket skalotteløg 2 spsk. kapers, skyllede og afdryppede 4 tsk. karse Friskkværnet peber 4 æggeblommer SÅDAN GØR DU Skræl kartoflerne, og skær dem i 3 mm tykke både. […]
Tekst:Trine HahnemannFoto:Columbus Leth

DET SKAL DU BRUGE

Til 4 personer 

8 mellemstore kartofler
Ca. 1/2 liter smagsneutral olie
Salt
4 skiver rugbrød
Smør
400 g tatarkød fra din slagter
4 tsk. finthakket skalotteløg
2 spsk. kapers, skyllede og afdryppede
4 tsk. karse
Friskkværnet peber
4 æggeblommer

SÅDAN GØR DU

Skræl kartoflerne, og skær dem i 3 mm tykke både. Læg dem i en stor skål, og skyl dem i koldt vand, til vandet er klart. Lad dem stå i vandet i 30 minutter. Lad dem derefter dryppe af, og tør dem grundigt i køkkenrulle eller rene viskestykker.

Varm olien i en gryde, til den syder omkring en tændstik. Steg kartoflerne ad flere omgange, til de er gyldne og sprøde. Løft dem op med en hulske, lad dem dryppe af på køkkenrulle, og drys let med salt.

Smør rugbrødet. Form fire firkanter af kødet, så de bedst muligt kan dække brødet, og læg dem på de fire skiver rugbrød. Drys med skalotteløg, kapers, karse og peber. Læg de sprøde kartofler på toppen, og servér med en rå æggeblomme.

Tip: En gang imellem får man lyst til et stykke rugbrød med tatar. Tag din cykel, og kør ned til din økologiske slagter, og få ham til at hakke noget førsteklasses bøfkød. Lav smørrebrød med tatar, og server det med en iskold pilsner. 

VELSMURT

Rugbrød med pålæg er danskernes foretrukne ret, og populariteten synes bare at stige og stige. Kærligheden til madder deler kok, madskribent og køkkenejer Trine Hahnemann kærligt ud af i bogen ’Smørrebrød’, hvorfra opskrifterne på disse sider er hentet. Bogen, der giver dig 70 tallerkenvenlige opskrifter på en unik dansk madkultur, er udkommet på Gyldendal.

Tags: , ,
SE MERE