Det rusker og river udenfor, regn og blæst slår på ruderne, så hvorfor ikke varme mave og sjæl med duften og smagen fra en dejlig stor bradepandekage i ovnen? Glem november, og nup et stykke, og måske et stykke til. Der er nok til alle.
Opskrifter og foto:Liv Martine og Simone Thorup Eriksen

GULERODSKAGE MED LUKSUS SMØRCREME

Gulerodsbund
400 g gulerod
1 usprøjtet appelsin
300 g smør
400 g sukker
5 æg
320 g hvedemel
1 tsk. kanel, stødt
1/2 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
2 tsk. rom-aroma
100 g hakkede valnødder

Luksus smørcreme
100 g pasteuriserede æggehvider
130 g sukker
200 g stuetempereret smør

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Skræl og riv gulerødderne groft. Riv appelsinskallen på den fine side af et råkostjern, og pres saften ud af appelsinen. Smelt smør, og lad det køle let.Pisk sukker og æg lyse og luftige. Tilsæt det afkølede smør, og vend det sammen med en dej­skraber. Bland hvedemel, kanel, salt og bagepulver, og sigt det i dejen. Kom rom-aroma, gulerødder, appelsinskal, appelsinsaft og valnødder i dejen, og vend det sammen. 

Hæld dejen i en bradepande (27 x 22 x 5 cm). Bag kagen i midten af ovnen i 50-60 minutter.

Varm æggehvider og sukker op over vandbad, mens der piskes. Fortsæt med at piske, til temperaturen bliver cirka 65 grader. Kom massen i en røreskål, og pisk det til en flot og glat marengs. Den skal piskes, til den har stuetemperatur. Kom herefter smør i lidt ad gangen, mens der fortsat piskes. Pisk, indtil alt smørret er tilsat, og smørcremen er lækker og glat. Fordel den på toppen af kagen, når den er kølet ned. 

Pynt evt. med revet gulerod og valnødder. Kagen er klar til servering.

PÆREKAGE MED CRUMBLE

200 g hvedemel
200 g sukker
150 g havregryn
50 g mandelmel
200 g smør
2 tsk. vaniljepasta
1 tsk. kanel, stødt
5 pærer
1 spsk. sukker
40 g hasselnøddeflager

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Ælt hvedemel, sukker, havregryn, mandelmel og smør sammen. Vend vaniljepasta og kanel i. Skræl pærerne, og skær dem i tynde skiver. Fordel pærerne i bunden af en bradepande (27 x 22 x 5 cm), og drys 1 spsk. sukker over dem. 

Fordel crumblen over pærerne, og drys med lidt hasselnøddeflager. Kom kagen i ovnen, og bag den i 20-25 minutter. Server den evt. med cremefraiche.

CITRONMÅNE MED MARCIPAN

Citronmånebund
2 usprøjtede citroner, skal og saft
200 g stuetempereret smør
200 g rørsukker
200 g marcipan
1 tsk. vaniljesukker
5 æg
125 g hvedemel
50 g kartoffelmel
2 tsk. bagepulver

Citronglasur
300 g flormelis
1/2 tsk. gul pulverfarve
6 spsk. citronsaft

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Riv skallen af citronerne, og pres saften. Pisk smør, rørsukker, marcipan, vaniljesukker og citronskal godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og sigt det i smørblandingen skiftevis med citronsaft. Kom dejen i en bradepande (27 x 22 x 5 cm), og bag kagen midt i ovnen. Bag den i 25-30 minutter.

Rør alle ingredienser sammen til en lækker glasur, og smør den på toppen af den afkølede kage.

KLASSENS TIME

De firskårne kæmpekager, der kan mætte en hel skoleklasse, har fået en mundret makeover af Liv Martine og Simone Thorup Eriksen i ’100 bradepandekager’, hvor alle klassikerne har fået lidt luksusdrys. Se mere på @kagetid og livogsimone.dk.

LUKSUS BROWNIE MED OREO

BrowniE
200 g smør
225 g mørk chokolade, finthakket
375 g rørsukker
3 æg
2 tsk. vaniljepasta
4 spsk. kakaopulver
150 g hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1/2 tsk. flagesalt

Cookiebund
150 g smør
200 g sukker
1 æg
2 tsk. vaniljepasta
250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade, finthakket
50 g mandler
2 ruller Oreos

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det herefter køle let. Pisk rørsukker, æg og vaniljepasta sammen, og vend smør og chokolademassen heri. Bland herefter kakaopulver, hvedemel, bagepulver og salt. Sigt det ned i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Stil den til side.

Smelt smørret i mikroovnen, og rør det sammen med sukker, æg og vaniljepasta. Rør hvedemel og bagepulver sammen, sigt det ned i massen, og vend det sammen. Dejen bliver en fast cookiedej. Rør til sidst enten hakket chokolade eller chokoladeknapper og hakkede mandler i dejen. Mas dejen ned i bunden af en bradepande (27 x 22 x 5 cm) med bagepapir. Kom Oreos på cookiebunden, og afslut med at hælde browniemassen over både cookiebund og Oreos. Bag den i 35-40 minutter. Kagen er klar til servering.

LUKSUS BANANKAGE MED COOKIE OG TOFFEECUPS

Banankage
100 g smør
3 æg
165 g sukker
1 tsk. vaniljepasta
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 modne bananer

Cookiebund
150 g smør
200 g sukker
1 æg
2 tsk. vaniljepasta
250 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
100 g gold chokolade
50 g mandler
3 pakker ToffeeCups

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Smelt smørret, og lad det køle let. Pisk æg, sukker og vaniljepasta lyst og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver i massen, tilsæt det smeltede smør, og vend dejen sammen. Mos bananerne med en gaffel, og vend dem i
dejen. Sæt dejen til side, til cookiebunden er lavet.

Smelt smørret i mikroovnen, og rør det sammen med sukker, æg og vaniljepasta. Rør hvedemel og bagepulver sammen, sigt det ned i massen, og vend det sammen. Dejen bliver en fast cookiedej. Rør til sidst enten hakket chokolade eller chokoladeknapper og hakkede mandler i dejen. Mas dejen ned i bunden af en bradepande (27 x 22 x 5 cm) med bagepapir. Kom Toffee­Cups på cookiebunden, og afslut med at hælde banankagemassen over både cookiebund og Toffee­Cups. Bag den i 35-40 minutter.

Tags: , ,
SE MERE