DET SKAL DU BRUGE Til 4 personer 300 g torskefilet Salt og friskkværnet peber 3 mellemstore kolde, kogte kartofler 2 spsk. olivenolie 1/2 tsk. friskrevet muskatnød 4 skiver rugbrød 4 spsk. finthakkede radiser 4 spsk. finthakket purløg SÅDAN GØR DU Forvarm ovnen til 180 grader, hvis du bruger frisk fisk. Læg fisken i et ovnfast fad, […]
Tekst:Trine HahnemannFoto:Columbus Leth

DET SKAL DU BRUGE

Til 4 personer

300 g torskefilet
Salt og friskkværnet peber
3 mellemstore kolde, kogte kartofler
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. friskrevet muskatnød
4 skiver rugbrød
4 spsk. finthakkede radiser
4 spsk. finthakket purløg

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 180 grader, hvis du bruger frisk fisk. Læg fisken i et ovnfast fad, drys med salt og peber, og bag den i 10 minutter. Lad den køle ned, og fjern omhyggeligt alle ben. Hvis du bruger en rest kold torsk, så gå den hellere efter for ben. Kom torsk, kartofler, olivenolie og muskatnød i en skål. Mos det hele grundigt sammen med en gaffel, og smag til med salt og peber.

Smør de fire skiver rugbrød, fordel torskeblandingen på dem, læg radiser og purløg på toppen, og drys med peber.

VELSMURT

Rugbrød med pålæg er danskernes foretrukne ret, og populariteten synes bare at stige og stige. Kærligheden til madder deler kok, madskribent og køkkenejer Trine Hahnemann kærligt ud af i bogen ’Smørrebrød’, hvorfra opskrifterne på disse sider er hentet. Bogen, der giver dig 70 tallerkenvenlige opskrifter på en unik dansk madkultur, er udkommet på Gyldendal.

 

Tags: , ,
SE MERE