DET SKAL DU BRUGE Til 4 personer som hovedret eller til 6 som tilbehør 5 mellemstore auberginer (1.250 g) 1,25 dl olivenolie 1 løg, finthakket (160 g) 6 fed hvidløg, knuste 1 tsk. chiliflager 1 tsk. stødt spidskommen 0,5 tsk. stødt kanel 1,5 tsk. tomatpuré 2 grønne peberfrugter skåret i stykker på 3 cm (200 g) […]
Opskrift:Sami Tamimi & Tara Wigley

DET SKAL DU BRUGE

Til 4 personer som hovedret eller til 6 som tilbehør

5 mellemstore auberginer (1.250 g)
1,25 dl olivenolie
1 løg, finthakket (160 g)
6 fed hvidløg, knuste
1 tsk. chiliflager
1 tsk. stødt spidskommen
0,5 tsk. stødt kanel
1,5 tsk. tomatpuré
2 grønne peberfrugter skåret i stykker på 3 cm (200 g)
1 dåse kikærter (400 g), skyllede og afdryppede
1 dåse grofthakkede tomater (400 g)
1,5 tsk. sukker
15 g koriander, grofthakket, plus 5 g ekstra til at pynte med 4 blommetomater, skåret i 1,5 cm tykke skiver (350 g)
Salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 220° varmluft.

Skræl halvdelen af auberginernes skind af med en kartoffelskræller, så de får zebrastriber af lilla skind og hvidt auberginekød. Skær dem i runde skiver på 2 cm, og læg dem i en stor skål. Vend dem godt i 0,75 dl olie, 1 tsk. salt og godt med sort peber, og spred dem ud på en stor bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i 30 minutter, til de er helt bløde og let brunede. Tag dem ud, og stil dem til side. Skru ovnen ned til 180°.

Gør saucen klar, mens auberginerne er i ovnen:
Hæld 2 spsk. olie i en stor sauterpande, og varm den op ved middelhøj varme. Tilsæt løgene, og lad dem stege i 7 minutter, til de er klare og har fået en smule farve. Tilsæt hvidløg, chili, spidskommen, kanel og tomatpuré, og steg i yderligere 1 minut, til det begynder at dufte dejligt. Tilføj peberfrugter, kikærter, dåsetomater, sukker, 2 dl vand, 1,25 tsk. salt og et godt drys sort peber. Skru ned til middel varme, og lad det hele simre i 18 minutter, eller til peberfrugterne er helt møre. Tag panden af varmen, og rør korianderen i.

Spred halvdelen af blommetomaterne og halvdelen af de ovnstegte auberginer ud i et ildfast fad på ca. 20 x 30 cm. Fordel kikærtesaucen ovenpå, og læg de resterende tomater og auberginer øverst. Dryp med den resterende spsk. olie, læg sølvpapir over fadet, og bag retten i 30 minutter. Tag sølvpapiret af, og bag retten i 20 minutter mere, eller til saucen bobler, og tomaterne er helt bløde. Tag så fadet ud af ovnen, og lad indholdet køle af. Drys med resten af korianderen, og server retten enten lun eller ved stuetemperatur.

 

Tags: , ,
SE MERE