DET SKAL DU BRUGE Opskriften er til 6 personer 3 store løg 3 fed hvidløg 1 liter fjerkræbouillon 1 spsk. knust spidskommen 2 spsk. paprika 1 tsk. gurkemeje 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. chilipulver eller 1 spsk. Basar Mix (fås i mellemøstbutikker) 1 bundt koriander 1 bundt bredbladet persille 400 g røde linser 1 dåse hakkede […]
Opskrift:Meyers simremadFoto:Line Thit Klein

DET SKAL DU BRUGE

Opskriften er til 6 personer

3 store løg
3 fed hvidløg
1 liter fjerkræbouillon
1 spsk. knust spidskommen
2 spsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. chilipulver eller
1 spsk. Basar Mix (fås i mellemøstbutikker)
1 bundt koriander
1 bundt bredbladet persille
400 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
1,5 liter vand
0,5 liter æblemost
Neutral olie til stegning
Havsalt
Friskkværnet peber
Citron

HVORDAN

Pil løg og hvidløg, skær dem i grove stykker, og kom dem i en blender sammen med lidt af bouillonen og samtlige tørrede krydderier. Blend til en fin løgmasse. Skyl de grønne urter, og hak dem groft.

Kom olien i en stor gryde sammen med løgmassen og ca. halvdelen af de grønne urter, og svits det hele godt i olien, uden at det tager for meget farve.

Skyl linserne under rindende vand, kom dem i gryden sammen med hakkede tomater, 1,5 liter vand, æblemost og resten af bouillonen. Lad suppen koge i 45-60 minutter, til linserne er møre. Smag til med salt og peber, og juster friskheden med citronsaft.

Kog resten af de grønne urter med i suppen i de sidste par minutter, før du skal spise. Server rygende varm med grillet brød.

 

Tags: , ,
SE MERE