DET SKAL DU BRUGE Til 2 personer 300 g kartofler 2-3 spsk. olie Salt og peber 100 g mayonnaise 1 tsk. tørret estragon 1 spsk. kapers, hakket 1 spsk. rødløg, hakket 1 spsk. purløg, hakket Citronsaft eller eddike 250 g torskefilet (eller anden torskefisk, f.eks. sej eller kulmule) 1 æg 2 håndfulde rasp vindruekerneolie eller anden neutral olie til […]
Opskrift:Claus MeyerFoto:Chris Tonnesen

DET SKAL DU BRUGE

Til 2 personer

300 g kartofler
2-3 spsk. olie
Salt og peber

100 g mayonnaise
1 tsk. tørret estragon
1 spsk. kapers, hakket
1 spsk. rødløg, hakket
1 spsk. purløg, hakket
Citronsaft eller eddike

250 g torskefilet (eller anden torskefisk, f.eks. sej eller kulmule)
1 æg
2 håndfulde rasp
vindruekerneolie eller anden neutral olie til stegning
1 citron

SÅDAN GØR DU

Skær kartoflerne i halve eller kvarter – skræl dem ikke – og vend dem med olie og salt. Fordel dem i ét lag i et ovnfast fad eller på en bradepande, og steg dem i ovnen ved 200° i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Rør mayonnaise med estragon, hakkede kapers, rødløg og purløg. Smag til med lidt citronsaft eller eddike og salt og peber.

Skær fisken i fire stykker. Drys stykkerne med lidt salt, og har du tid, så lad dem trække i 20 minutter i køleskabet. Slå ægget ud, og pisk det let med en gaffel. Vend fisken i ægget, derefter i rasp, og klap fisken let, så raspen bliver siddende. Kom nok olie i en lille stegepande, til det er cirka 2 cm dybt. Varm olien op. Du kan tjekke, om den er varm nok, med en tændstik uden svovl. Det skal syde og boble omkring den. Har du et termometer, skal olien være 180°. Kom et stykke fisk i panden – eller flere, hvis de kan være der uden at støde sammen – og steg det i cirka 3 minutter, til undersiden er gylden. Vend det forsigtigt, og steg i et par minutter til. Løft stykkerne over på et stykke køkkenrulle, og krydr med salt. Hvis fisken når at blive kold, kan du lune den let i ovnen.

Tip: Alternativ fiskepanering: Kom 250 g hvedemel i en skål sammen med 2 tsk. bagepulver og 1/2 tsk salt. Pisk en iskold pilsner i melet, til der ikke er klumper i. Dyp fisken i dejen, og kom den direkte i den varme olie på panden. Steg og håndter fisken som i opskriften.

KAN HAN FLYTTE DIG?

Claus Meyer voksede op med pandesovs af stegemargarine og begyndte først at sætte pris på mad, da han som ung mand havnede hos en fransk konditorfamilie. Lige siden har han været optaget af at formidle madglæde til danskerne. Med bogen ’Når du flytter hjemmefra’ henvender han sig til et publikum, der har valget mellem at spise sig mæt i billig takeaway eller tage kniven i egen hånd, med tilgængelige opskrifter, basale køkkenråd, tips til mindre madspild og inspiration til indkøb.

Er udkommet hos Lindhardt og Ringhof.

Tags: , ,
SE MERE