Kunstner og aktivist Thomas Dambo udpeger sine tre yndlingssteder på danmarkskortet.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Thomas Dambo, Colourbox

ZIRKEL, ODENSE

”Jeg er i gang med at lave et museum for mine værker og er derfor ved at indsamle 500 billedrammer. Jeg elsker at gå i genbrugsbutikker, og et af mine yndlingssteder er Zirkel i Odense, hvor jeg kommer fra. Her sælger kommunen ud af ting, de modtager på genbrugspladserne.”

UDSIGTSBAKKEN, KORSØR

”Jeg laver kunst, som folk skal gå på udkig efter, og forsøger hele tiden selv at komme steder hen, jeg ikke har været. For eksempel den lille klint, der ligger på venstre hånd, lige hvor Storebæltsbroen rammer Sjælland. Jeg havde set den så tit gennem vinduet, indtil jeg en dag besluttede at finde derud. Det var fedt at stå der. Det er en dejlig, leret skråning.”

SKRÆDDERHOLMEN, KØBENHAVN

”Jeg har boet i København 15 års tid. De sidste fire år med min amerikanske kone. En af vores yndlingscykelture går fra Skuespilhuset, langs Amagers vestkyst og ud til en lille ubeboet ø, der ligger under E20. Den har sandstrand, og man kan kun komme dertil til fods eller på cykel – ad en rampe fra motorvejen. Og jeg har bygget to trolde derude.”

Thomas Dambo, 43 år, er kunstner og aktivist. Hans trætrolde står rundtom i Danmark og i 16 andre lande. Har i år færdiggjort trold nummer 100. Placeringen er hemmelig.

Tags:
SE MERE