Vi har samlet februars bedste kulturnyheder.
Tekst:RedaktionenFoto:Hakon Nielsen/Ritzau Scanpix

KUNSTEN AT VÆRE KUNSTNER

Charlottenborg Forårsudstilling har siden 1857 været en af de vigtigste åbne udstillinger i Europa og har flere gange skabt offentlig debat i Danmark om, hvad der mon kan siges at være kunst, og hvad der måske ikke kan. Udstillingen byder på værker på tværs af billedkunst, arkitektur, kunsthåndværk og design, som er udpeget og kurateret af en professionel jury. Kig fra forbi Kunsthal Charlottenborg på Kongens Nytorv i København, og døm selv.

Charlottenborg Forårsudstilling indtil 5. marts. 

Byebye TV 2 Lorry. Goddag til TV 2 Kosmopol, der vil skabe mere københavner-ravage på skærmen. Foto: Per Morten Abrahamsen

SÅDAN EN KØBENHAVNER

Efter mere end tre årtier som TV 2 Lorry har det regionale tv-medie skiftet navn til TV 2 Kosmopol og går nu all in på København og hovedstaden. Ved at spille på fordomme om ’storbysnuder’ og med slogans som ’Til os, der giver 65 kroner for en fastelavnsbolle’ og ’Der er stemmer i københavner-bas-hing, nu er der også en stemme i København’ gik den nye station og dens medarbejdere i løbet af januar i luften. TV 2 Kosmopol når ud til 34 kommuner og har over to millioner potentielle seere, men stationen med det store sendeområde er ikke længere lokal for alle. Med hovedstaden som tværgående centrum vil man på tv, web og sociale medier fremover dække regionen mere globalt og i højere grad sammenligne sig selv med andre storbyer.

Foto: Rasmus Hjortshøj

BYGGET TIL AT HOLDE

Rundtomkring i landet er danske bygninger de senere år skudt op og er ikke bare blevet en del af landkortet, men også af den moderne danske arkitekturhistorie. Bogen ’Ny dansk arkitektur’ har samlet en række af de mest ikoniske eksempler som Lego House af BIG i Billund, Vadehavscentret af Dorte Mandrup i Ribe, Moesgaard Museum af Henning Larsen i Aarhus, Hammershus Besøgscenter på Bornholm af Arkitema/Christoffer Harlang og Axel Towers af Lundgaard & Tranberg i København. Tag selv ud og se på herlighederne, eller køb bogen, der er udgivet af Strandberg Publishing.

Foto: PR

HJERTERUM I VEJLE

På valentinsdag, 14. februar, åbner Vejle Kunstmuseum særudstillingen ’Rød’, som med forskellige perspektiver og med en række kendte udstillende kunstnere undersøger menneskets følelsesliv. De fysiske rammer er hentet i menneskehjertets fire kamre, hvor publikum kan udforske deres følelser. Man kan også bygge sine egne røde kunstværker med særfremstillet Plus-Plus-legetøj og opleve skulpturen ’Det pressede hjerte’ af Julie Stavader, der er en fire meter høj version af et såkaldt stresshjerte. Skulpturen forbliver museets vartegn – også efter særudstillingen, der kører resten af året.  

Gratis adgang. Se mere på vejlemuseerne.dk

 

Tags:
SE MERE