Nyd en podcast, mens du laver mad, klipper hæk eller slikker sol. Podcast-duoen Fries Before Guys anbefaler 10 stærke om liv, død, kærlighed, sex – og ingenting.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:PR

1. ‘DET PERFEKTE OFFER 2’

Sagen om en kvinde, der går til en psykolog, som ender med at udnytte hende seksuelt, bliver kulegravet journalistisk, så man kommer helt tæt på hovedpersonen og hendes fortælling, mens man ledes frem til det endelige opgør i retten. Barsk, rørende og tankevækkende.

2. ‘TÅREKANALEN’

Rikke Collin er god og empatisk, når hun interviewer sine gæster om kunst, der får dem til at græde. Man kommer godt rundt, for eksempel omkring filmen ’Arrival’ og David Bowie som sådan. Gennem klip får man fornemmelse for stemningen i værket. En lille grådventil til lytteren.

3. ‘MANUS MANEGE’

Det er tankevækkende, når Manu Sareen snakker med eksperter og privatpersoner om emner, der optager ham, såsom børnenes skærmpolitik, at vokse op med alkoholikerforældre, hvorfor det er svært at vise sig nøgen i et omklædningsrum, og hvordan man får et parforhold til at vare for evigt.

4. ‘A SEAT AT THE TABLE’

Ingrid Magnifique Baraka, Stephanie Asi Brix og Naima Yasin er tre dejlige damer med afrikanske rødder, som taler om at vokse op i et primært hvidt Danmark. Det handler om forældres flugttraumer, om hyggeracisme og om alment relaterbare emner som stress og angst. Man er i godt selskab, og heldigvis er værterne tit uenige i denne podcast, der vandt for bedste koncept, da Podcastprisen i år blev uddelt for første gang.

5. ‘PROGRAMMET OM INGENTING’

Oliver Enné, Tobias Enné og ­Tobias Kippenberger taler med deres kendte venner om det, de nu har på hjerte. Det er for eksempel Frederik Cilius, Esben Bjerre og Karl William, og gæsterne får lov at sætte tonen. I et mindeværdigt program taler Kesi om at få stjålet en cykel og om overdrevent Uber-forbrug, mens Noah Carter bliver mere og mere skæv.

6. ‘S-TOWN’

En journalist får gentagne mails fra en mand i Alabama, der påstår, at en anden mand er sluppet af sted med mord i en by, han kalder Shit-town. Til sidst tager journalisten af sted for at undersøge det. Og så udvikler det sig. Én dør, men det er ikke, som man tror. Måske verdens bedste podcast. Unik, gribende, velfortalt og godt produceret af folkene fra This American Life, måske bedst kendt for ’Serial’.

7. ‘INGEN ELSKER LONE FRANK’

Weekendavisen-journalisten går helt tæt på sit eget liv, da hun oven på sin mands død giver sig til at undersøge, hvorfor hun har så få nære relationer i sit liv, og hvorfor det er vigtigt for os at have venner. Den siger mange smukke ting om, hvad det vil sige at være menneske, men er ellers ret usentimental. Den ender ikke vildt godt.

8. ‘MIN ENERGI ER ET ANDET STED’

Historien om Anne, der bliver forladt af Nicolas fem måneder efter, at de har fået datteren Barbara, fordi han er blevet forelsket i en anden, er fortalt fra begge sider. Det giver forståelse for, at det ikke bare er hårdt for moren, der kan se den nye kæreste valse forbi med hendes barn i babysele på Nørrebrogade, men også for den, der forlader.

9. ‘HELT ÆRLIGT, MOR’

Alle siger, at det er så dejligt at få børn, så det er befriende at høre Sisse Sejr-Nørgaard interviewe kvinder om, hvordan kroppen forandrer sig, når man bliver gravid, hvor vanskeligt det kan være at have tvillinger og om alt muligt andet besværligt ved moderskabet.

10. ‘VILD MED SVANS’

Mænd, der snakker om følelser, kan vi ikke få nok af. Aleksander Demsitz og Josias Juliussen snakker om skam, om at springe ud, om at være lige så forvirrede som os andre – og rigtig meget om sex. Det er herligt at høre nogen tale lige så afslappet om homosex, som vi taler om heterosex. Det kan forhåbentlig smelte skammen.

Tags: , ,
SE MERE