Vi har samlet februars bedste kulturnyheder.
Tekst:RedaktionenFoto:Designmuseum Danmark/Pernille Klemp

DESIGN, TIL DE SEGNER

Hvem har ikke siddet enten derhjemme eller derude i verden et sted og blæret sig med ’Danish design’? I det monumentale og 900 siders store værk ’Dansk designhistorie 1+2’ får man stof til alle samtalerne – både til forret, hovedret, dessert og bagefter. Bogen danner overblik over dansk designs udvikling fra oldtidens jægerkultur til i dag, og den indeholder over 1.000 eksempler på dansk design – blandt meget andet Københavnerbænken, Legoklodsen, Christianiacyklen, PH-lampen og NovoPennen.

’Dansk designhistorie 1+2’ er udkommet på Strandberg Publishing. 

Foto: Svalegangen.dk

EN PLÆNEKLIPPER SLÅR IGEN

Over 8.000 danskere oplevede forestillingen ’No Regrets’, da den spillede i 2022, og der var udsolgt i næsten hele spilleperioden. Særligt mænd, der ikke nødvendigvis går så meget i teatret, så forestillingen, der er baseret på Stig Tøftings selvbiografi, og nu har de – og deres partnere – atter muligheden. 20. januar havde forestillingen repremiere på Svalegangen i Aarhus, og fra 20. februar til 23. marts drager den på turné rundt i landet.

Se mere på svalegangen.dk

Foto: Allthingslive.dk

TILBAGE PÅ PINDEN

Strik, drik og dø – af grin. Garndronning Lærke Bagger rykker med livsstilsekspert Christine Feldthaus atter ud i landet, når de i foråret tager på ’Strik og drik live 2024’. Spids ørerne og drinksmunden, og lad maskerne falde til det interaktive talkshow, hvor der er præmier, strikkestafet, røverhistorier, og hvor det gælder om at strikke hinanden under bordet.

Se mere på allthingslive.dk/event/strik-og-drik

Foto: Underholdningsorkester.dk

ORKESTER PÅ NYE PLADSER

Det navnkundige Danmarks Underholdningsorkester er netop flyttet fra København og ind i det sociale boligområde Taastrupgaard i et nyt Børne- og Kulturhus, der rummer daginstitution, folkeskole, kulturskoler – og nu et hæderkronet klassisk orkester. Underholdningsorkestret, der er ejet af musikerne selv, kan du opleve 11. februar i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, hvor de spiller Schuberts Winterreise, og ligeså i Vejle Musikteater, hvor de 16. februar giver en ’Straussgalla’. Og så skal de fra slutningen af marts på turné med Mew.

Se mere på underholdningsorkester.dk/koncerter/

Tags:
SE MERE