Vi har samlet sommerens bedste kulturnyheder.
Tekst:RedaktionenFoto:The Corita Art Center, Los Angeles

NONNE MED POPSMAG

Frem til 14. august kan du på Nivaagaards Malerisamling få dig en alternativ ’Toppen af poppen’-oplevelse, når museet i særudstillingen ’Someday Is Now’ i samarbejde med Danh Vo sætter fokus på den katolske søster Corita, der i 60’erne brød igennem med sin visionære popkunst. Oplev nonnen Coritas værker, og lav i sommerferieværkstedet dit eget budskab med stencil og farver. 

Se mere på nivaagaard.dk

Foto: Inuuteq Storch

GRØN SKAT

Måske kommer du (heller) ikke til Grønland på ferie i år, men hvorfor ikke nyde et sjældent indblik i livet, som det leves i Sisimiut på den grønlandske vestkyst? Tag fat i fotobogen ’Keepers of the Ocean’, hvor den grønlandske fotograf Inuuteq Storch giver dig et stærkt og iscenesættelsesfrit indblik i sin hjembys hverdagsliv. Inuuteq Storch har udstillet i en række lande, han er udnævnt som ’Future Nordic Talent’, og med bogen i hænderne kan du CO2-frit få en følelse af indsigt. 

Er udkommet på forlaget Disko Bay.

SLAP AF I KØBENHAVN

Vil du tage sommeren heeeelt roligt, var det måske en idé at tage et smut til hovedstaden. Ifølge Compare The Market Australia er København nemlig på 10.-pladsen over verdens mest relaxing cities. Undersøgelsen har set på faktorer som spafaciliteter, yoga- og meditationsmuligheder samt antal grønne områder og det lokale klima. Den høje score er kommet i stand trods en gennemsnits­temperatur på blot 8,3 grader. Førstepladsen gik til Orlando i staten Florida, der også har Miami på en tredjeplads.

Foto: PR

NATUREN I BALANCE

Nogle spiller Klodsmajor med præfabrikerede brikker, men hvorfor ikke tage ud i naturen og prøve at få den til at balancere? Thomas Schroll, der er en mester i disciplinen, afholder kurser i, hvordan du kan skabe din egne, naturlige stenskulpturer uden brug af andet end din fantasi og dine (rolige) hænder. 

Se mere på facebook.com/StoneBalance­Copenhagen eller på Instagram: stone_balance_copenhagen

FED ENERGI

Til efteråret får CPH Village på Nørrebro i København 362 nye studieboliger, som har et CO2-aftryk, der er 50 procent under gennemsnittet for nybyggede boliger i København. CO2-besparelsen på DSB’s tidligere rangerterræn ved Bispebjerg Station opnås blandt andet ved grønnere materialevalg og en bedre arealudnyttelse. Bebyggelsen på Nørrebro er det største boligbyggeri i træ, der til dato er opført i København, og den månedlige husleje i CPH Village er 4.500 kroner. Det er godt 20 procent under gennemsnittet for private studieboliger i København.

ALL THAT AARHUS

320 jazzkoncerter på 41 spillesteder over én uge. Der er ikke bare trut i hornet, men også blær, blæs og boogie, når Aarhus Jazz Festival løber af scenerne 9.-16. juli. Og nej, det foregår ikke kun på Store Torv. Festivalen, der bugner med danske og udenlandske navne, har spredt sig til Sydhavnen, Aarhus Ø, Hasle og Gellerup. Tag trompetbukserne på, og mød op med fadøl og fingerknips i smilebyen. 

Se mere på jazzfest.dk

Foto: PR

RO OVER LANDET

Der er gang i armkræfter og årer, når Christian Mourier Havrehed i løbet af sommeren ror landet rundt. Han var den første dansker, der roede over et ocean i 2001, hvilket han gjorde med kineseren Sun Haibin (der i kategorien også var sit lands første). På grund af coronarestriktioner kan kineseren ikke være med, og i stedet sidder Lars Gabe med i båden, når de to tager Danmark rundt i robåd for et renere hav. Turen stopper 13 steder i landet, hvor der laves events, der fokuserer på et renere hav – blandt andet strandrydninger. 

Se mere om turen her: yantu.com/row-round-denmark-for-clean-seas/events/

Tags:
SE MERE