Mads Steffensen kan lide podcasts, der lokker hjernen i gang. Hør, hvad han lytter til – og se også, hvad radioværten læser for tiden.
Tekst:Peter Nicolai Gudme ChristensenFoto:Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

’GENSTART’

P1

”Jeg kendte ikke Knud Brix før, men da ’Genstart’ gik i gang, blev jeg fan med det samme – og skrev til ham, at jeg er imponeret over hans måde at skrue historier sammen på. ’Genstart’ dykker ned i nyheder, som ikke nødvendigvis er højaktuelle længere, på en stærk, enkel og velfortalt måde. For eksempel var der et afsnit, der handlede om Sofie Linde, og hvordan hun havde oplevet tiden efter sin MeToo-tale ved Zulu Comedy Galla. Den var rørende, også fordi hun er en god ven – jeg er meget imponeret af hende. Og så er Knud Brix en god vært, hans stemme er tillidsvækkende, og han er på en gang fræk og troværdig.”

’STYR PÅ HISTORIEN’

Podimo

”Jeg kan godt lide podcasts, hvor man kan få fyldt depoterne op. ’Styr på historien’ blev lanceret med Adam Holm, og på de seneste mange afsnit er det Anne Sofie Allarp, der er vært for en spændende historietime, man lige kan gå ind i og få et brush-up på gammel lærdom, men også få tilføjet ny viden. Programmet er strikket sammen med brug af velvalgte kilder, for eksempel er jeg blevet opdateret på folkemordet i Rwanda i selskab med fotograf Jan Grarup, ligesom jeg har hørt Lykke Friis fortælle om de svære beslutninger, nogle centrale skikkelser måtte tage i forbindelse med Berlinmurens fald.”

Liverpool vinder Champions League over Tottenham i 2019.

’KOPCAST’

Redmen Family

”Jeg har været fan af Liverpool, siden de i 1977 vandt Europa Cup-finalen over Borussia Mönchengladbach, der havde Allan Simonsen på holdet. Han var Europas bedste spiller, og et hold, der kunne vinde over ham, måtte være noget særligt, lød min syvårige analyse. I dag følger jeg med og ser gerne deres kampe, men jeg er slet ikke på nørde- og vidensniveau med Daniel, Clark og Andreas, der på ’Kopcast’ diskuterer, dissekerer og analyserer, hvordan holdet går og har det, hvem vi skal købe, og hvem vi skal sælge. Jeg elsker at høre nogle, der brænder for deres emne, og de gutter har ild i øjnene.”

’PSEUDOARBEJDE – HVORDAN VI FIK TRAVLT MED AT LAVE INGENTING’

Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen, Gyldendal 

”I 60’erne udgav det amerikanske senat en rapport, der forudså, at i år 2000 ville en arbejdsuge på 14 timer være realistisk, fordi to procent af befolkningen ville være i stand til at producere alt, samfundet skal bruge. Alligevel stempler vi mere og mere ind, og mange går ned på det. Selv har jeg lavet ændringer i mit arbejdsliv, og jeg tror i det hele taget, vi lærer meget i denne coronatid om at være effektive. Jeg var med til at lave fællessangsprogrammer til DRTV, og vi mødtes slet ikke fysisk inden optagelserne – alle forberedelser kunne ordnes på digitale Teams-møder!”

Mads Steffensen, 50 år, radio- og tv-vært, kendt for blandt andet ’Mads og Monopolet’. Forlod for nylig DR og laver nu ’Mads og A-holdet’, der kan høres hos Podimo.

Tags:
SE MERE