Vi har samlet aprils bedste kulturnyheder.
Tekst:RedaktionenFoto:Masayoshi Sukita

‘HEROES’ HINSIDAN

Er du en af dem, der ikke kan få nok af musikeren og myten David Bowie, så tag over sundet, og drøm dig væk i mere end 100 ikoniske fotografier af legenden – fra 70’erne og frem. De ikoniske billeder, der er taget af den japanske fotograf Masayoshi Sukita, kan ses på Regionmuseet i Kristianstad, og de giver både et svælgende indblik i helten over dem alle og i de to kunstneres tætte samarbejde. Udstillingen ’Bowie & Sukita – Heroes’ kan ses indtil 1. september. Tager du Øresundstoget, stopper det behageligt tæt på Bowie. 

Se mere på regionmuseet.se

Foto: Morten de Fine Olivarius

SKUD I BYEN

Har du motiv, mulighed, og brænder du for et godt skud, var det måske en idé at deltage i fotokonkurrencen ’Fang din by’. Konkurrencen, som Dansk Arkitektur Center (DAC) afholder for niende år i træk, fokuserer i år på bæredygtig skønhed, og de bedste fotografier udstilles til sommer på Bryghuspladsen ved DAC, på biblioteker i Kalundborg, Herlev og Høje-Taastrup samt på internationale kulturinstitutioner i blandt andet Holland og Italien. Sidste frist for indsendelse af fotos er 1. maj.

Se mere på dac.dk

Foto: Søren Kjeldgaard for Forskningens Døgn

HIV EN FORSKER I LAND

Vil du bygge en robot eller blive klogere på alt fra knogleskørhed til elbiler? Mulighederne er mange, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn ruller sig ud over hele Danmark i perioden 19.-26. april med mere end 700 events. Festivalen åbner 19. april i København og kører derefter videre på landets universiteter, hospitaler, skoler og virksomheder i form af videnskabscafeer, foredrag, forsøg, rundvisninger og debatter. Derudover kan man også invitere en forsker hjem i sin egen stue.

Se hvem, hvor, hvornår og hvordan på forsk.dk

Foto: Thao Nguyen Phan

ER DU OGSÅ PHAN?

Stemningsfulde filminstallationer, minutiøse lakmalerier, lysskulpturer og sarte akvareller. Det er noget af det, du kan opleve på Kunsthal Charlottenborg, der i udstillingen ’Reincarnations of Shadows’ viser mere end 100 værker af den verdenskendte vietnamesiske kunstner Thao Nguyen Phan. Soloudstillingen er Phans første i Skandinavien, og den undersøger hendes hjemlands turbulente historie. Det er lokalt mod globalt, det er tradition mod modernitet, det er øst mod vest – og omvendt. 

Se mere på kunsthalcharlottenborg.dk

Tags:
SE MERE