Hvad har Ukraine-reporter Louise Brodthagen Jensen altid med på rejsen?
Tekst:Louise Elly MeyerFoto:Johann Kritzinger

1.

”Jeg er vokset op i en familie uden bil, og har altid kørt meget i tog og bus. Jeg har aldrig taget den klassiske interrailtur, til gengæld har jeg indhentet en del togrejser gennem Europa. I Ukraine er tog en fantastisk praktisk og velfungerende rejseform. Jeg får læst og arbejdet og lyttet til adskillige podcasts på de 12-15-timers togture, jeg ofte tager mellem Polen og Ukraine.” 

2.

”Der er noget magisk ved nattog, for det er umuligt ikke at falde i snak med dem, man deler kupé med. Man skal sove med bare 40-50 centimeter mellem sig, mens det ukrainske landskab vælter forbi. Sidst mødte jeg en ung mand ved navn Philip, der før krigen arbejdede som model. Nu var han på vej til Lviv, fordi han ikke måtte rejse ud. Det blev en lang snak om bristede drømme, en usikker fremtid, og hvad der skal til for at stoppe krigen.” 

3.

”Jeg har altid mine høretelefoner, powerbanks til min telefon og et mindre arsenal af nødder med. Og så har jeg altid et lille regnbuefarvet plysdyr med, Roxy. Min niece og jeg fandt den på en miniferie i Jylland, hvor vi var i Graceland i Randers og Randers Regnskov. Roxy har været med mig i Rusland, Georgien og Ukraine, og er efterhånden blevet et slags lykkedyr.”

Louise Brodthagen Jensen, 42 år, er reporter i Kyiv for DR. 

Tags:
SE MERE