Vi har samlet aprils bedste kulturnyheder.
Tekst:RedaktionenFoto:Hyung S. Kim

ET HAV AF KVINDER

Med stærke fotos, film og genstande fortæller M/S Museet for Søfart i Helsingør den exceptionelle historie om de kvindelige dykkere på den sydkoreanske ø Jeju, der dykker efter dyr og planter i symbiose med havet. Særudstillingen ’Haenyeo – Havets kvinder’ fortæller om en tusindårig kultur, der er så usædvanlig, at den er optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og om disciplin, bæredygtigt fiskeri og et samfund, hvor kvinderne forsørger familien, mens mændene passer børn og hjem. Vises indtil 3.september.

Se mere på mfs.dk

Foto: monstrum.dk

FUGLEFLUGTSLINJE

Naturlegende børn i alle aldre kan tage på fugleudflugt med vindueskiggende passagerer på linje B, Bx og regionaltoget som publikum. Ved Hyldager Bakker i Albertslund har Monstrum Playgrounds bygget en gigantisk farverig isfugl af træ, som man kan rutsje i, eller man kan klatre rundt i forhindringsbanen, der er udformet som siv med hvide fugleæg. Naturlegepladsen, der snart får bord-bænke-sæt og udkigstårn på bakketoppen, ligger op ad banen ved St. Vejleå, så underholdningen burde være sikret – både i og uden for toget.

Foto: Dominik Gruss

MAGICAL MYSTERY TOUR – IN SWEDEN

Sverige har i år 500-års fødselsdag (Gustav Vasa blev konge over et samlet rige i 1523), og landet byder hele året på masser af oplevelser med internationalt snit. Træk i nutidstøjet, og tag for eksempel over sundet, og oplev den anonyme, men verdensberømte streetart-kunstner Banksy i udstillingen ’The Mystery of Banksy – A Genius Mind’. Udstillingen kan ses i Malmø indtil 21. maj, hvorefter den tager til Gøteborg og Stockholm.

Se mere på mystery-banksy.se 

Tags:
SE MERE